Jérica acull la I Trobada de la Xarxa Valenciana de Municipis per l'Economia Social

Jérica acull la I Trobada de la Xarxa Valenciana de Municipis per l'Economia Social
5 d'Octubre de 2023

La trobada, organitzada pel Servei de Promoció Ceràmica i Econòmica de la Diputació de Castelló ha comptat amb el suport econòmic de la Conselleria d'Educació, Universitats i Ocupació i la col·laboració de la Federació Valenciana de Municipis i Províncies i de l'Ajuntament de Jérica.

La localitat de Jérica ha acollit durant el dia de hui dijous 5 d'octubre, la I Trobada de la Xarxa Valenciana de Municipis per l'Economia Social.

Més d'un centenar de participants, entre els quals es comptava amb representants de diferents municipis, entitats socials, personal tècnic municipal i persones interessades en economia social de l'àmbit acadèmic, s'han reunit amb l'objectiu de compartir experiències i bones pràctiques, amb la finalitat d'enfortir aquest model econòmic.

La trobada, organitzada pel Servei de Promoció Ceràmica i Econòmica de la Diputació de Castelló ha comptat amb el suport econòmic de la Conselleria d'Educació, Universitats i Ocupació i la col·laboració de la Federació Valenciana de Municipis i Províncies i de l'Ajuntament de Jérica.

El diputat de Promoció Econòmica i Ceràmica, Vicente Pallarés, ha ressaltat la importància de l'economia social com a generadora d'ocupació de qualitat, promoció de la igualtat de gènere i cohesió social, així com la seua contribució a la protecció del medi ambient i la lluita contra el canvi climàtic en el conjunt de la Comunitat Valenciana. Pallarés ha posat l'accent també en el compromís de la Diputació amb el compliment dels objectius marcats per l'Agenda 2030 i el Pacte Verd Europeu.

L'esdeveniment ha comptat amb la participació de destacats experts en economia social, com Rafael Chaves, de l'Observatori Valencià de l'Economia Social, i María José Vañó, de l'Institut Universitari d'Investigació en Economia Social, Cooperativisme i Emprenedoria (IUDESCOOP), que amb les seues intervencions han exposat la importància que tenen les polítiques municipals i la col·laboració públic-privada en matèria d'economia social, com a palanca de canvi cap a un model econòmic més sostenible.

Des de la Federació Valenciana de Municipis i Províncies s'ha presentat el protocol d'adhesió que han de seguir els municipis que desitgen formar part d'aquesta Xarxa Valenciana de Municipis per l'Economia Social.

El matí ha conclòs amb la intervenció de la Cooperativa Transversal sobre eines per a la implementació de l'Economia Social a nivell municipal, en la qual s'han exposat recursos de gran valor a l'hora d'implementar polítiques socials en l'àmbit local.

Com a final de la jornada s'han desenvolupat dues taules redones que han permés l'intercanvi de coneixements i experiències enriquidores, en dos àmbits rellevants de l'economia a nivell social: comunitats energètiques i habitatge.

La trobada ha comptat també amb un espai d'expositors en el qual han participat 12 entitats de l'economia social i en el qual s'ha afavorit el networking amb els assistents i en l'aquestes entitats han pogut donar a conéixer els seus serveis i recursos.