Logo de la Diputació de Castelló

Actualitat

Internet com a recurs per a crear ocupació a l'interior

Internet com a recurs per a crear ocupació a l'interior
30 de Maig de 2017

El Govern provincial organitza cursos formatius per a afavorir el posicionament del teixit empresarial a través de la tecnologia

30 de maig. La Diputació de Castelló ha dissenyat un complet programa formatiu en matèria tecnològica per a afavorir que el teixit empresarial de l'interior castellonenc es posicione “i exporte el seu talent i productes més enllà de les fronteres de la nostra província”.

Així ho ha ressaltat el diputat de Promoció Econòmica, Salvador Aguilella, a l'hora d'explicar que des del Govern provincial, i dins de l'ambiciosa Estratègia provincial d'ocupació, s'han materialitzat una sèrie d'accions formatives que "aconseguiran visualitzar, a través del foment de les noves tecnologies, el nostre ampli teixit econòmic en la xarxa”.

Seguint els consells extrets en la passada Cimera contra la despoblació rural organitzada per la Diputació i en la que els seus ponents van coincidir a l'hora de definir internet “com una porta oberta que et permet estar connectat amb milions de potencials clients en un sol clic”, des de l'Administració provincial s'ha elaborat un taller “per a acostar les noves tecnologies per tota la xarxa empresarial del món rural castellonenc”

Per a això, s'ha posat en marxa un taller gratuït que ambiciona animar els participants a traure el major profit dels beneficis de ser accessibles en internet amb la creació d'un portal web en la plataforma Wordpress. Adreçat a autònoms i PIMES, aquest programa té cinc classes teoricopràctiques de tres hores, en les que podran conéixer de primera mà com funciona el servidor i quines són les seues funcions i característiques generals.

Respecte d'això, Aguilella ha subratllat que es tracta d'una proposta formativa “que està registrant una excel·lent acollida entre els seus potencials beneficiaris”, tal com ha succeït amb els cursos impartits en els centres CEDES de Morella, la Vall d'Alba i Llucena del Cid. Per la seua banda, el centre de Segorbe acollirà aquesta formació el dilluns 12 de juny, mentres que en la seu d'Albocàsser es realitzarà el dia 13.

Cal destacar que fins a finals d'any hi ha programades una desena d'accions la temàtica de les quals girarà entorn de les noves tecnologies. Així, a partir del mes de setembre, el Departament de Promoció Econòmica posarà en marxa un curs de posicionament web, essencial per a atraure visites a les pàgines web i un altre centrat en la comunicació online a través de Youtube. Aquestos cursos tindran lloc en els centres de dinamització econòmica de la Diputació localitzats a Morella, Segorbe i Llucena del Cid.