La Diputació Provincial de Castelló posa en marxa el servei de cita prèvia per a diversos tràmits.
Logo de la Diputació de Castelló

Actualitat

Dia de la Província 2019
Dia de la Província 2019
Pla Castelló 135
Pla Castelló 135
Nuestro canal de Youtube
Conoce de cerca toda la actualidad de la diputación de forma ágil y amena.
Dia de la Província 2019
Dia de la Província 2019
Pla Castelló 135
Pla Castelló 135
Nuestro canal de Youtube
Conoce de cerca toda la actualidad de la diputación de forma ágil y amena.

Impliquem a arquitectes i enginyers a portar la ceràmica als carrers i places

Impliquem a arquitectes i enginyers a portar la ceràmica als carrers i places
27 de Juliol de 2018

La Diputació implica el talent d'arquitectes i enginyers de la província en la seua aposta per portar la ceràmica castellonenca a carrers i places dels municipis de Castelló

27 de juliol de 2018. La Diputació implica el talent d'arquitectes i enginyers de la província en la seua aposta per portar la ceràmica castellonenca a carrers i places dels municipis de Castelló. Així, el Govern provincial ha convocat ja el concurs d'idees 'Som ceràmica a la regeneració urbana' com a part del seu Pla ceràmic de regeneració urbana que portarà a aplicar ceràmica de la província a la regeneració d'espais públics cedits pels ajuntaments. Amb això, es dóna inici a la segona part d'aquesta iniciativa que consisteix en un concurs d'idees adreçat a equips multidisciplinaris en arquitectura, enginyeria i planificació per a desenrotllar els projectes de millora que proposaran als ajuntaments. Els tres projectes guanyadors, triats per un jurat tècnic independent, seran executats i finançats al 100% per la Diputació.

Així ho ha anunciat el diputat de Promoció Econòmica, Salvador Aguilella, que durant aquests dies està visitant els espais que els ajuntaments han cedit per a tal fi. Des d'Atzaneta, Aguilella ha explicat que “hem ideat una ambiciosa actuació amb la què tots ixen beneficiats: els pobles milloraran els seus espais a disposició de la seua gent, les empreses ceràmiques veuran exposats els seus millors productes on es podrà comprovar les seues prestacions, posarem en valor el talent d'arquitectes i enginyers i avançarem en l'objectiu de convertir la ceràmica castellonenca en una constant del paisatge urbà provincial”.

Els equips tenen de termini fins al 21 de setembre per a presentar les seues propostes. Entre els criteris a valorar pel jurat tècnic, figuren la seguretat, funcionalitat i accessibilitat; la sostenibilitat i criteris ambientals, i la integració del material ceràmic. La Diputació ha posat a disposició dels concursants un espai web en què poden consultar tota la informació rellevant sobre el concurs: https://somceramica.dipcas.es/s'Un/

gran pacte per la ceràmica

Amb aquesta iniciativa, la Diputació ha sumat un gran pacte per la ceràmica per a continuar generant noves oportunitats econòmiques i de desenrotllament als municipis de la província. I és que per a la creació d'aquesta iniciativa, el Govern provincial ha implicat tant els ajuntaments de Castelló, els principals col·lectius i professionals del sector ceràmic com els prescriptors i empreses castellonenques.

“Un gran pacte per la ceràmica per a demostrar al món que junts som més forts i que el millor per a Castelló i per a aquest sector està per arribar. És just reconéixer la gran aportació que fa la ceràmica a la nostra província i que les administracions treballem per a articular iniciatives per a continuar posicionant la nostra ceràmica com la millor solució constructiva, no sols en les llars sinó en els espais públics. Volem que el producte ceràmic siga un element constant en el paisatge urbà de la nostra província”, ha assenyalat Aguilella.

Cal recordar que la Diputació de Castelló invertirà 325.000 euros en aquesta iniciativa a l'empara del seu eix estratègic de posar en valor aqueix element que identifica la província de Castelló. Cal tindre en compte que aqueixa inversió es desglossa en 295.500 euros per a l'execució de l'obra i 32.500 euros per a la redacció i direcció dels projectes.

Un Pla ceràmic participatiu, innovador i consensuat

La implicació de tot el sector, que a més ha participat en el procés de creació d'aquest innovador pla és un dels seus elements més importants. “Es tracta d'una iniciativa que arriba després d'escoltar les demandes dels nostres pobles i del sector per a oferir una solució conjunta, on tots eixim guanyant”, ha recordat el diputat.

Cal recordar que la Diputació ja ha conclòs la primera part del Pla ceràmic de regeneració urbana amb una convocatòria a tots els ajuntaments de la província perquè presenten una proposta d'espais municipals a renovar i millorar mitjançant aplicacions ceràmiques, com ara vies públiques, parcs, jardins i instal·lacions esportives.