La Diputació Provincial de Castelló ha représ el servei d'expedició de certificats digitals. Consulta els horaris d'atenció al públic.
Logo de la Diputació de Castelló

Actualitat

Dia de la Província 2019
Dia de la Província 2019
Pla Castelló 135
Pla Castelló 135
Nuestro canal de Youtube
Conoce de cerca toda la actualidad de la diputación de forma ágil y amena.
Dia de la Província 2019
Dia de la Província 2019
Pla Castelló 135
Pla Castelló 135
Nuestro canal de Youtube
Conoce de cerca toda la actualidad de la diputación de forma ágil y amena.

Garantint el transport adaptat dels col·lectius en risc d'exclusió

Garantint el transport adaptat dels col·lectius en risc d'exclusió
19 de Març de 2017

El Govern provincial inverteix 77.000 euros per a subvencionar el manteniment d'aquest servei prestat per entitats socials

19 de març. La Diputació de Castelló destinarà enguany un total de 215.000 euros per a garantir el transport adaptat dels col·lectius en risc d'exclusió social de la província. El Govern provincial ha aprovat una sèrie de convocatòries destinades a afavorir aquest servei de mobilitat que “afavoreix la inserció social de les persones usuàries i els permet guanyar en benestar i qualitat de vida”.

La diputada d'Acció Social, Elena Vicente-Ruiz, ha ressaltat la naturalesa d'una línia de convocatòries que “més enllà de la seua quantia, és un reflex del compromís adquirit per aquesta administració a l'hora d'impulsar la igualtat d'oportunitats entre tota la gent de Castelló i reforçar l'excel·lent treball realitzat per les entitats socials que treballen diàriament per construir una província millor per a tothom”.

Per a això, i entre les ajudes aprovades, s'han consignat fins a 77.000 euros, la major quantia, per a subvencionar el manteniment de serveis de transport adaptat prestat per les oenagens que operen a Castelló. “D'aquesta manera, -ha incidit Vicente-Ruiz reforcem el seu treball garantint el trasllat de la gent de Castelló des del seu lloc d'origen als centres i dependències en què són atesos”.

És el cas, sense anar més lluny, dels 17.116 euros per mitjà dels que se subvencionarà l'adquisició d'un vehicle adaptat per part de la fundació Dany Cerebral Adquirit 'ATENEO-Castellón, els 15.000 euros programats per a assegurar el servei de transport col·lectiu de viatgers d'entitats sectorials vinculades a l'acció social o els 10.000 euros que possibilitaran la contractació del transport escolar per a alumnat amb diversitat funcional de la zona nord de la província.

Afavorir l'autonomia de persones majors

En la mateixa línia, “i per a sumar oportunitats que deriven en una major autonomia i qualitat de vida de les persones majors”, enguany la Diputació ha reservat fins a 65.500 euros per a la contractació del servei de transport col·lectiu de viatgers per al programa de viatges socioculturals de les associacions de jubilats i pensionistes i 30.000 euros més per a les associacions de mestresses de casa i consumidors.

“En definitiva, més que una inversió es tracta d'una consolidació de l'acord adquirit per aquesta casa amb totes i cadascuna de les persones de Castelló. Perquè no podem permetre que aquesta província cresca sinó és de la mà de tots i cada una de les persones que la poblen. És per això que implementarem i reforçar totes les iniciatives en matèria d'acció social que estiguen al nostre abast per a construir la millor província per a tothom“, ha argumentat la diputada d'Acció Social.