La Diputació Provincial de Castelló posa en marxa el servei de cita prèvia per a diversos tràmits.
Logo de la Diputació de Castelló

Actualitat

Exposicions, tallers i actuacions marquen el darrer tram de l'any en l'ECO de les Aules

Exposicions, tallers i actuacions marquen el darrer tram de l'any en l'ECO de les Aules
3 de Novembre de 2019

El centre cultural de la Diputació de Castelló acull una exposició promoguda des de la direcció artística de MARTE amb recorreguts guiats els dies 23 i 27 de novembre i 2 i 12 de desembre

Exposicions, tallers, classes magistrals i actuacions musicals marquen l'últim tram de l'any en l'Espai Cultural Obert (ECO) de la plaça de les Aules de Castelló. La tardor va arribar amb l'obra del pintor Javier Aoiz Orduna i la seua exposició ‘Elogi a la llum’, que està encara oberta fins al 8 de novembre. La pintura d'aquest madrileny és una declaració d'amor a l'ofici; el seu gust refinat i la seua exquisida sensibilitat amb els pinzells són un regal per a l'espectador.

L'art contemporani se sent especialment còmode a Castelló durant el mes de novembre gràcies a la fira internacional d'art contemporani MARTE. Com ja és habitual en els últims anys, coincidint amb la celebració de la fira, el Espai Cultural Obert acull una exposició promoguda des de la direcció artística de MARTE amb recorreguts guiats els dies 23 i 27 de novembre i 2 i 12 de desembre.

A més, el 21 de novembre el professor col·laborador a la Universitat de Barcelona i en la Universitat Oberta de Catalunya, Francesc Benlliure, impartirà un taller especialment capdavanter i actual sobre el nou rol social del creador. Benlliure ens farà repensar la pràctica artística, la seua valorització social i la seua utilitat en entorns rurals.

El 4 i 5 de desembre, Jordi Ribas, llicenciat en Història de l'Art i actual responsable d'activitats del Museus de les Cultures del Vi de Catalunya, impartirà una classe magistral sobre el coneixement de l'art contemporani.

I per a tancar l'any, arriba a Castelló l'arriscada aposta de la fotògrafa i pintora de Conca Elvira Carrasco amb la seua ‘Faces Proyect’, que romandrà exposada del 19 de desembre al 17 de gener. El projecte de Carrasco consisteix a crear autoretrats artístics en els quals l'artista combina el ‘bodi art’ amb la seva faceta fotogràfica. Ella mateixa pinta el seu rostre i després el fotografia per a deixar constància del seu treball. Una obra potent que ja ha viatjat per mig món. Per a gaudir de l'obra d'aquesta artista tindrem l'estímul musical del Festival Internacional de Música de Cambra de Castelló (FIMCC) amb el seu clarinet solista Alberto Agut.

I per al qual vulga analitzar de manera més profunda la proposta d'Elvira Carrasco, ECO Experiències t'acosta la seua obra els dies 20 de desembre i 8, 11 i 16 de gener.