Logo de la Diputació de Castelló

Actualitat

Estalvi energètic en instal·lacions públiques

Estalvi energètic en instal·lacions públiques

9 de novembre. La Diputació de Castelló, a través del Centre Provincial d'Energies Renovables (CPER) ha organitzat avui una jornada tècnica adreçada a promoure l'eficiència energètica en instal·lacions públiques. El fòrum formatiu, que ha reunit una trentena de responsables municipals de la matèria, s'ha centrat en l'anàlisi de casos d'èxit per a conscienciar els assistents de la necessitat d'aplicar criteris d'eficiència energètica als municipis.

El diputat de Sostenibilitat, Mario García, ha aprofitat el curs per a instar els representants locals a promoure “un ús de l'energia el més eficient possible”. “Les administracions hem d'abanderar una actitud més responsable pel que fa al consum energètic i jornades com aquesta han de convertir-se en el primer pas cap a una política energètica més sostenible i respectuosa amb el medi ambient”, ha ressenyat García.

Durant el curs, en el que han participat una desena de professionals del sector, tant en l'àmbit privat com públic, s'han posat en valor casos pràctics com el de la xarxa de calor municipal 'District Heating' a la Todolella o el programa de 'Biomassa, energia i ocupació' implantat per la localitat valenciana de Serra.

Cal destacar que aquesta jornada formativa s'enquadra dins la política empresa per la Diputació a l'hora de fomentar l'eficiència energètica als municipis de la província. En aquesta línia, el passat mes de juliol es va aprovar una línia d'ajudes xifrada en 850.000 euros perquè 64 municipis tinguen subvencions per a la millora de l'eficiència energètica en instal·lacions d'enllumenat públic.