Totes les oficines d’atenció presencial de la Diputació de Castelló romandran temporalment tancades degut a l'estat d'alarma declarat mitjançant el RD 463/2020
Logo de la Diputació de Castelló

Actualitat

Dia de la Província 2019
Dia de la Província 2019
Pla Castelló 135
Pla Castelló 135
Nuestro canal de Youtube
Conoce de cerca toda la actualidad de la diputación de forma ágil y amena.
Dia de la Província 2019
Dia de la Província 2019
Pla Castelló 135
Pla Castelló 135
Nuestro canal de Youtube
Conoce de cerca toda la actualidad de la diputación de forma ágil y amena.

Enfortint al sector agropecuari castellonenc

Enfortint al sector agropecuari castellonenc
9 de Maig de 2017

El Govern provincial destinarà 80.000 euros per a promoure accions formatives entre agricultors i ramaders provincials

9 de maig. La Diputació de Castelló destinarà enguany 80.000 euros per a renovar la seua aliança amb la Unió de Llauradors i “enfortir un sector clau per al desenvolupament i impuls de l'interior de la província com és l'agropecuari”.

El diputat de Desenvolupament Rural i responsable de la marca 'Castelló, Ruta de sabor', Pablo Roig, ha donat a conéixer un complet programa d'accions formatives i de promoció que el Govern provincial posarà a disposició dels 135 municipis de la província per a millorar la competitivitat dels nostres ramaders i agricultors i fer que el seu treball siga més viable i sostenible amb el clar benefici que això generarà, sobretot, a les comarques del món rural castellonenc”.

No en va, tal com ha incidit Roig, “és imprescindible que posem a disposició dels professionals totes les eines possibles perquè el sector primari de la província es consolide, cresca i, per tant, siga un generador d'oportunitats socials, econòmiques i laborals per als nostres municipis”.

En la mateixa línia s'ha manifestat el secretari general de la Unió de Llauradors, Ramón Mampel, qui ha agraït “la sensibilitat que la Diputació demostra a través d'aquest conveni i que ens permetrà obrir una finestra d'oportunitats formatives a un sector que necessita de totes les ajudes possibles per a continuar sent protagonista en el present i futur dels nostres pobles”.

Oferta formativa a tota la província

És per això que tal com ha destacat el diputat provincial, “i més enllà dels cursos que ja hi ha programats, facilitarem que tots els ajuntaments que així ho desitgen puguen oferir cursos formatius a la carta atenent les necessitats que els hagen traslladat la gent del sector”.

Així, dins d'aquesta bateria de cursos gratuïts oferits al món de la producció, més de 150 agricultors i agricultores locals participaran demà en la jornada 'Gestió d'una explotació agrària ben documentada'. Un curs que iniciarà un calendari formatiu que també tindrà tallers sobre formació en sistemes sostenibles de producció agrícola i ramadera, la malaltia Xylella o cursos sobre el cultiu de cítrics i avellanes.