Logo de la Diputació de Castelló

Actualitat

SEU ELECTRÒNICA
Realitza els teus tràmits, gestions tributàries, pagaments o consultes en els nostres serveis online per a ciutadans i empreses.
PORTAL DE TRANSPARÈNCIA
La nostra eina de treball per a rendir comptes davant la ciutadania i atendre les seues propostes.
SEU ELECTRÒNICA
Realitza els teus tràmits, gestions tributàries, pagaments o consultes en els nostres serveis online per a ciutadans i empreses.
PORTAL DE TRANSPARÈNCIA
La nostra eina de treball per a rendir comptes davant la ciutadania i atendre les seues propostes.

Els Ibarsos disposa d'una nova plaça per als vianants finançada per la Diputació

Els Ibarsos disposa d'una nova plaça per als vianants finançada per la Diputació

28 d'agost de 2018. El president de la Diputació de Castelló, Javier Moliner, ha visitat els Ibarsos per a comprovar l'estat en què ha quedat la plaça interior d'aquest nucli de població de la Serra d'en Galceran després de les obres realitzades per a condicionar-la com una plaça de vianants. L'objectiu de l'Ajuntament és utilitzar aquesta plaça com a espai polifuncional, per a la qual cosa el Govern provincial ha invertit 50.000 euros, amb els què s'ha finançat tota l'obra.

Moliner, a qui ha acompanyat l'alcalde del municipi, Manuel Pitarch, ha reconegut que “amb aquesta obra, els Ibarsos disposa d'un ampli espai no sols perquè l'aprofite el veïnat, sinó que també ofereix moltes possibilitats per a fer activitats que atraguen les visites i puguen generar més oportunitats de desenrotllament econòmic i d'ocupació a tot el municipi”

Aquesta actuació encaixa completament amb l'estratègia de Repoblem, posada en marxa per Javier Moliner per a combatre l'envelliment i la despoblació als entorns rurals. El solar en què s'ubica aquest nou espai, les obres del qual s'han finalitzat per a poder ser aprofitat aquest estiu, era una zona pública tancada per un mur i una porta corredissa sense condicionar, amb coberta de terra vegetal, que no disposava de sanejament ni il·luminació.

Amb la finalització de les obres, els Ibarsos disposa ara d'una zona de vianants eminentment diàfana, de manera que puga albergar usos molt diversos. S'ha inclòs un element de cobertura que protegesca de l'acció solar, així com espais d'estada o esbarjo, zones verdes, així com s'ha tingut en compte la presència de l'aigua com a element secundari, il·luminació i sanejament.

Els elements vertebradors del projecte són dues cobertes que encaixen entre si, baixant fins al sòl i girant, generant així una diferenciació en el paviment. S'ha intervingut també en tot el paviment de la zona, sanejament per a desaiguar l'aigua de pluja i sanejament parcial a falta de connexió amb la vivenda de l'aigua residual de dues vivendes adjacents a la plaça que no evacuen les seues aigües al clavegueram municipal. D'altra banda, s'ha realitzat la preinstal·lació d'il·luminació i llanterneria de la plaça.

Finalment, és important destacar que la nova vorera compleix amb els requisits detallats per la Generalitat, en matèria d'accessibilitat en el medi urbà. Per això s'han emprés passos rebaixats per a persones amb discapacitat, així com s'han estudiat les cotes adequades i els materials empleats.