La Diputació Provincial de Castelló ha représ el servei d'expedició de certificats digitals. Consulta els horaris d'atenció al públic.
Logo de la Diputació de Castelló

Actualitat

SEU ELECTRÒNICA
Realitza els teus tràmits, gestions tributàries, pagaments o consultes en els nostres serveis online per a ciutadans i empreses.
PORTAL DE TRANSPARÈNCIA
La nostra eina de treball per a rendir comptes davant la ciutadania i atendre les seues propostes.
SEU ELECTRÒNICA
Realitza els teus tràmits, gestions tributàries, pagaments o consultes en els nostres serveis online per a ciutadans i empreses.
PORTAL DE TRANSPARÈNCIA
La nostra eina de treball per a rendir comptes davant la ciutadania i atendre les seues propostes.

Els experts avalen el model de Govern Obert de la Diputació

Els experts avalen el model de Govern Obert de la Diputació
9 de Maig de 2018

Els experts avalen el model de Govern Obert i transparència liderat pel Govern provincial com a eix estratègic de l'actuació de la Diputació de Castelló a l'hora de ser més útil i eficaç a la ciutadania i la província de Castelló.

9 de maig.Els experts avalen el model de Govern Obert i transparència liderat pel Govern provincial com a eix estratègic de l'actuació de la Diputació de Castelló a l'hora de ser més útil i eficaç a la ciutadania i la província de Castelló. I és que, amb la I Fira Provincial de Gobierto Obert, la Diputació s'ha convertit en l'única institució de la Comunitat Valenciana a impulsar una trobada d'experts de tal magnitud com a part de la programació reconeguda pel Ministeri en la Setmana del Govern Obert. 

El diputat de Modernització i Transparència, Luis Martínez, ha explicat que “avuiestem ací perquè la transparència és un dels treballs prioritaris i línies estratègiques que el president Moliner ha marcat en el seu treball durant tota la seua trajectòria al capdavant del Govern provincial. Per això, la Diputació està considerada en aquest moment com una de les més transparents en l'àmbit nacional. La Fira del Govern Obert ha estat una nova oportunitat de compartir experiències, d'aprendre de les persones expertes i referents en aquests temes i de proposar línies de treball que han estat reeixides i que pensem que poden servir d'exemple en altres institucions al servei de la ciutadania”.

Així, el diputat ha recordat que “és una mostra més de com en el Govern provincial mantenimla transparència i la participació ciutadana com a pilars per a la gestió eficaç al servei de la ciutadania”.

Amb això, la Diputació de Castelló ha tornat a posicionar-se com a institució referent en l'aplicació de criteris de transparència en exportar la seua experiència i model a altres institucions locals i intermèdies que han participat en la fira i que han pogut contrastar també les seues experiències. 

Cal recordar que els seus valors inspiradors són la integritat, la voluntat de busca de solucions, la col·laboració i l'intercanvi, l'aprenentatge i l'aposta per la innovació social. 

Transparència i governança participativa

La inclusió dels criteris de transparència i governança participativa al funcionament diari de la Diputació de Castelló no són qüestions aïllades a un determinat moment o àrea de funcionament de la institució sinó que formen part, de manera transversal, de tot el mecanisme d'actuació del Govern provincial. 

D'ací que aquest comportament responga als paràmetres que marquen tant l'Estratègia provincial per la transparència de la Diputació de Castelló com de l'Estratègia de governança de participació, ambdós referents en les seues pràctiques en matèria de Govern Obert en qüestions com la contractació pública, la publicitat de tota la informació de forma accessible a través del Portal de transparència, i la reutilització de dades i informació al servei de la societat a través del seu canal d'Open Data. 

Cal tindre en compte que el consens entre els cinc grups polítics amb representació en la Diputació, així com la coordinació del Govern provincial amb la Generalitat i els municipis en aquest tema són també destacables en el procés que ha pres la Diputació per convertir-se en un Govern transparent que ret comptes diàriament de la seua gestió a la ciutadania de la província.