El primer Workfòrum virtual s’adapta al context de pandèmia per promoure l’ocupació a la província

El primer Workfòrum virtual s’adapta al context de pandèmia per promoure l’ocupació a la província
4 de Novembre de 2020

La fira se celebrarà el 12 de novembre i comptarà amb 30 stands virtuals d’empreses amb 175 ofertes de treball per a professionals

El president de la Diputació de Castelló, José Martí; el diputat de Promoció Econòmica, Ocupació i Internacionalització, Pau Ferrando; i la presidenta de la Cambra de Comerç de Castelló, Lola Guillamón, han presentat aquest matí la sisena edició del Worfòrum Castelló, que renova el seu format per adaptar-se a les circumstàncies sanitàries de la pandèmia i fer arribar les oportunitats d’ocupació a tots els indrets de la província gràcies a la modalitat virtual.

El primer Workfòrum en línia se celebrarà en una única sessió el pròxim dijous 12 de novembre. Aquest punt de trobada entre empreses que busquen professionals i les persones que busquen treball té per objectiu connectar el teixit productiu del nostre territori amb el talent i l'experiència de centenars de candidates i candidats que busquen una oportunitat laboral a la nostra província.

Martí, Ferrando i Guillamón han animat a totes les persones interessades a inscriure’s al primer Workfòrum virtual a través de la plataforma www.workforumcastellon.es fins a l’11 de novembre.

En total, l’esdeveniment online comptarà amb 30 stands virtuals d'empreses a través dels quals les persones inscrites podran accedir a les ofertes d'ocupació. Eixe mateix dia, el personal de recursos humans realitzarà entrevistes de treball mitjançant videoconferències. Igualment, es podrà contactar de manera individual amb les empreses a través d’un sistema de xat i presentar autocandidatures.

La tecnologia serà la protagonista d’aquesta sisena edició de la fira d’ocupació més important de les comarques de Castelló, que enguany orientarà les seues conferències en streaming a conéixer les noves tendències del mercat laboral, la irrupció de la intel·ligència artificial i les noves tendències en ocupació al món digital.

El president José Martí ha recordat que dins de la línia estratègica de govern de la Diputació es troba impulsar la reactivació econòmica i social de la província i «ara això passa, entre altres coses, per ajudar a que totes i tots aquells que han perdut el seu lloc de treball per la Covid-19 o que porten molt de temps buscant faena tinguen l'oportunitat d'aconseguir-ne».

Així mateix, Martí ha recalcat que «Workfòrum és la mostra que el nostre teixit productiu està en ple moviment i que està capacitat per a traure'ns de la crisi abans que a la resta de territoris limítrofs». Això mateix ho ha exemplificat amb el nombre de llocs de treball que s'ofereixen en aquesta sisena edició, un total de 175, provinents en la seua major part de la potent indústria taulellera castellonenca i per l'auge d'empreses radicades a l'interior. Cal destacar que un terç de les companyies que s'han registrat en el fòrum d'ocupació com a ocupadores provenen de les comarques interiors.

Ferrando ha destacat que, per a facilitar l'accés de les persones que no disposen d'Internet o de coneixements informàtics suficients, el servei de Promoció Econòmica oferirà atenció presencial, tant als centres CEDES de la Diputació com a Castelló i altres municipis, on es disposarà d'ordinador i personal de suport.

El diputat de Promoció Econòmica considera que «les circumstàncies que estem vivint han posat de manifest la importància de digitalitzar esdeveniments i continguts i, en eixe sentit, la nostra àrea ha sigut un exemple de gestió i de servei públic». Per a Ferrando, «la transformació del nostre sistema productiu és ja una realitat i, si volem contagiar a les nostres empreses i professionals d'aquesta nova manera de funcionar, les administracions públiques hem de ser pioneres i col·laborar amb els diferents agents del nostre entorn per a dinamitzar l'ocupació de qualitat, més si cap en moments de canvi i incertesa com aquest».

Per la seua banda, Guillamón s’ha mostrat «optimista» davant la propera celebració del fòrum i s’ha felicitat «perquè un lustre després s’haja consolidat com un dels màxims referents en matèria d’ocupació a la Comunitat Valenciana». Per últim, ha agraït la col·laboració «sempre estreta» amb la Diputació Provincial i ha expressat el seu desig que l’any que ve Workfòrum torne al seua format habitual presencial «i que això signifique que hem vençut la pandèmia».