Logo de la Diputació de Castelló

Actualitat

SEU ELECTRÒNICA
Realitza els teus tràmits, gestions tributàries, pagaments o consultes en els nostres serveis online per a ciutadans i empreses.
PORTAL DE TRANSPARÈNCIA
La nostra eina de treball per a rendir comptes davant la ciutadania i atendre les seues propostes.
SEU ELECTRÒNICA
Realitza els teus tràmits, gestions tributàries, pagaments o consultes en els nostres serveis online per a ciutadans i empreses.
PORTAL DE TRANSPARÈNCIA
La nostra eina de treball per a rendir comptes davant la ciutadania i atendre les seues propostes.

El Festival de Teatre Clàssic avala l'aposta de la Diputació per portar-lo a l'elit

El Festival de Teatre Clàssic avala l'aposta de la Diputació per portar-lo a l'elit
15 de Juny de 2019

El bon ritme en la venda d'entrades del XXII Festival de Teatre Clàssic Castell de Peníscola avala l'aposta de la Diputació de Castelló per consolidar-lo en l'elit de les arts escèniques

15 de juny de 2019. El bon ritme en la venda d'entrades del XXII Festival de Teatre Clàssic Castell de Peníscola avala l'aposta de la Diputació de Castelló per consolidar-lo en l'elit de les arts escèniques. I és que a tres setmanes encara de l'inici de l'esdeveniment, que tindrà lloc del 5 al 27 de juliol, ja només queden disponibles un terç de les entrades per a disfrutar de l'experiència única que ofereix aquesta convocatòria.

Un renovat Castell de Peníscola gràcies al Pla director executat per la Diputació de Castelló serà el millor lloc patrimonial per a un exclusiu cicle teatral que segueix l'estela d'altres referents a Espanya i que s'ha posicionat com el màxim precursor del turisme cultural i de l'oferta complementària de qualitat al turisme de la província en la temporada estival.

El vicepresident i diputat provincial de Cultura, Vicent Sales, ha posat en valor “l'esforç que des del Govern provincial hem fet per consolidar en aquesta cita amb la cultura un festival de primeríssima qualitat que compta amb el millor escenari de la Mediterrània. Tenim la immensa fortuna de tindre el lloc del castell de Peníscola fent-nos privilegiats perquè en el qualitatiu podem oferir sens dubte, el millor escenari de la Mediterrània. És el que ens ha permés apostar per convertir aquest festival en un referent no sols en el nostre entorn sinó a tota Espanya i a nivell internacional”.

I és que cal tindre en compte que precisament un dels eixos fonamentals del Pla director del Castell de Peníscola, en el què la Diputació inverteix 4,5 milions d'euros és precisament augmentar l'aposta pel Festival de Teatre Clàssic com a patrimoni cultural i eina de promoció turística per a la província.

Qualitat, prestigi i innovació en la programació

Una de les claus de l'èxit del Festival de Teatre Clàssic de Peníscola ha estat la perfecta conjunció de la qualitat, prestigi i innovació en la seua programació. Així, el divendres, 5 de juliol començarà el festival amb l'espectacle ‘Paralabras por un tubo' que discorrerà pels carrers del nucli antic amb començament a les 20:30 hores en la plaça del Far. Estarà dirigit per Rodrigo Puertas, amb la companyia Generación Teatro.

El dissabte 6 de juliol ja comença l'horari habitual de les 22:30 hores que es mantindrà en totes les obres, així com la seua ubicació en el Pati d'Armes del Castell. Tindrà lloc 'El enfermo imaginario’, de Molière dirigida per Eva del Palacio amb la companyia Morboria Teatro.

El dijous 11 de juliol el festival tornarà als carrers del nucli antic de Peníscola amb ‘El carro de las maravillas’, dirigida per Pedro Monroy amb la Companyia Escalera de Tijera.

El dissabte dia 13, a les 22:30horas en el Pati d'Armes del Castell tindrà lloc 'Entre bobos anda el juego’, de Rojas Zorrilla, amb la direcció de Eduardo Vasco i les companyies Noviembre Teatro i Compañía Nacional de Teatro Clássico i amb vestuari de Lorenzo Caprile. A la mateixa hora i en el mateix lloc, el dimarts 16 de juliol tindrà lloc ‘Querella de Lope y las mujeres’ dirigida per Ernesto Arias i amb la companyia Calema Producciones. El dijous 18 serà l'oportunitat de disfrutar de ‘Desengaños Amorosos’, amb la direcció d'Ainhoa Amestoy amb la companyia Estival Producciones.

Ja en la recta final del festival, el dissabte 20 de juliol tindrà lloc l'obra 'Un marido ideal', d'Oscar Wilde dirigida per Juan Carlos Pérez de la Fuente amb la companyia Seqüència3. El dimarts 23 l'obra 'Ildebrando Biribó, el último Cyrano’ amb la direcció d'Iñaki Ricarte i la companyia Gato Negro.

Finalment, el dissabte 27 de juliol el passador d'or al festival el posarà una nova actuació en els carrers del nucli antic de Peníscola, ‘El peregrino y el papa’, dirigida per Jesús Pescador amb la companyia Teatro de los Navegantes’ a les 20:00 hores, i ja a les 22:30 hores en el Pati d'Armes del Castell, ‘La viuda valenciana’, de Lope de Vega, dirigida per Borja Rodríguez amb la companyia MIC Produccions.

Cal recordar que les entrades ja estan a la venda tant en les taquilles del castell com online en la pàgina web https://castelldepeniscola.dipcas.es/

Descobrir Castelló a través d'una oferta complementària de qualitat

Aquesta ambiciosa proposta es correspon amb l'esforç que està fent la Diputació de Castelló per a generar activitats través de la cultura, la literatura, la música i l'esport, una oferta complementària de qualitat que dinamitze amb noves oportunitats la província alhora que genere prescriptors turístics dels nostres municipis.

“Ho fem per exemple amb un Festival de Teatre Clàssic de Peníscola de primer nivell, ho fem en literatura amb els guardons Lletres de la Mediterrània, en esports amb els 400 esdeveniments de Castelló Escenari Esportiu o amb la música amb Castelló Terra de Festivals. Constituïm en aquests esdeveniments autèntics elements troncals de promoció de la nostra província a tot el món”.