El Consorci Provincial de Bombers incorpora 475.000 euros de romanents per les hores extra i la deterioració de material ocasionat per l'incendi de Bejís

El Consorci Provincial de Bombers incorpora 475.000 euros de romanents per les hores extra i la deterioració de material ocasionat per l'incendi de Bejís
1 de setembre de 2022

El president de la Diputació agraeix el treball de Bombers Diputació Castelló i de tots els cossos i institucions que van ajudar a atallar la crisi

Castelló, 1 de septiembre de 2022. L'Assemblea del Consorci Provincial de Bombers ha aprovat hui via romanents dues modificacions de crèdit per valor de 475.000 per a fer front al capítol de gratificacions al personal de Bombers Diputació Castelló i a la necessària reposició de material. Així s'ha decidit per unanimitat en la reunió celebrada amb caràcter extraordinari i urgent, una vegada superats els incendis declarats a Les Useres i Bejís. El president Martí ha explicat que és una decisió necessària, «perquè per la virulència dels focs registrats el mes d'agost passat la previsió de recursos econòmics per a l'apartat de gratificació del personal ha resultat ser insuficient i a més és imprescindible reposar el material que ha quedat inservible».

En conseqüència, les alcaldesses i els alcaldes presents en l'Assemblea del Consorci han aprovat una modificació de crèdit 250.000 euros per a gratificacions i una altra de 225.000 per a material. La primera d'elles permetrà escometre pagaments al personal per l'excés de treball i disposar de fons davant l'eventualitat que al llarg de l'any es puguen tornar a produir nous sinistres.

Agraïments

El president Martí ha iniciat la sessió agraint la labor realitzada pels bombers de la Diputació de Castelló durant els incendis declarats a Les Useres i Bejís, que va caldre combatre --sobretot el segon-- en «unes condicions extremes». Un agraïment que ha fet extensiu als bombers forestals de la Generalitat Valenciana, del Consorci Provincial de València i l'Ajuntament de Castelló, així com a la Unitat Militar d'Emergències (UME), Guàrdia Civil, Policia Nacional i Policia Autonòmica, Agència Valenciana d'Emergències, Protecció Civil, Creu Roja, Tragsa, personal sanitari, voluntaris i els mitjans aeris cedits per les comunitats limítrofes de Catalunya, Aragó i Múrcia. Igualment, ha volgut donar les gràcies als alcaldes de les poblacions afectades que «en tot moment van estar al peu del canó».

Carta dels alcaldes

En el transcurs de l'assemblea el president ha donat lectura a la carta d'agraïment que han remés al Consorci Provincial de Bombers les alcaldesses i els alcaldes de les poblacions afectats pel foc iniciat a Bejís, que ha permés «salvaguardar el territori, les llars i la vida de les veïnes i els veïns». Es tracta d'un text rebut pel president del Consorci i diputat provincial, Abel Ibáñez, signat pels primers edils de Bejís, Altura, Toràs, Barracas, Teresa, El Toro, Sacañet, Jérica, Viver, Alcublas i Andilla.

Martí ha destacat la importància que en un incendi de la magnitud de l'iniciat a Bejís no haja calgut lamentar la pèrdua de vides humanes, encara que ha referit que «les de dos bombers de la Diputació van estar de debò risc». També ha celebrat que la integritat dels municipis no s'haja vist afectada, més enllà d'una finca a Bejís.

Ajudes i consens

El president de la Diputació ha fet referència al fet que «ara arriba el moment de les ajudes, i ací hem d'estar tots junts com hem vam fer en altres moments complicats, com els de la pandèmia, per a donar tot el suport possible als municipis afectats».

En aquest sentit, ha explicat que el Partit Popular ha proposat l'adopció d'una sèrie de mesures a abordar en un ple extraordinari, «mesures que són molt raonables, que estudiarem conjuntament, en algunes de les quals, la Generalitat Valenciana ja està treballant».

Decisions que apunta Martí, «es poden abordar en un ple extraordinari o en l'ordinari si arribem a un acord, perquè la Diputació ha d'estar ací donant tot el suport a uns municipis que, sens dubte, el necessiten».