El Consorci de Bombers de la Diputació de Castelló adquireix un equip audiovisual de cerca subaquàtica per a reforçar la unitat de rescat

El Consorci de Bombers de la Diputació de Castelló adquireix un equip audiovisual de cerca subaquàtica per a reforçar la unitat de rescat
El Consorci de Bombers adquireix un equip audiovisual de cerca subaquàtica per a reforçar la unitat de rescat.
16 de Decembre de 2022

El sistema submarí permet treballar simultàniament dos bussejadors i realitzar labors molt més avançades en comptar amb un sistema de càmera, micròfon i il·luminació que, mitjançant un cable umbilical de 100 metres, connecta a l'equip de control en superfície amb els bussos

El Consorci Provincial de Bombers de la Diputació de Castelló ha incorporat un nou equip audiovisual a la Unitat de Rescat Aquàtic per a realitzar immersions amb major seguretat i efectivitat, al qual s'ha destinat un total de 20.000 euros.

Aquest equipament permetrà dotar als efectius d'una tecnologia d'última generació amb unes característiques tècniques que augmentaran tant la capacitat de la unitat per a realitzar cerques subaquàtiques com la seguretat del personal de la unitat de rescat.

El sistema submarí permet treballar simultàniament dos bussejadors i realitzar labors molt més avançades en comptar amb un sistema de càmera, micròfon i il·luminació que, mitjançant un cable umbilical de 100 metres, connecta a l'equip de control en superfície amb els bussos.

Aquest equip permet a l'operador extern el monitoratge i enregistrament en directe de cadascuna de les càmeres, mantenint la comunicació en tot moment amb cada efectiu.

Aquesta inversió resultarà molt útil en situacions de cerca a l'interior d'embarcacions afonades, cavitats o coves subaquàtiques, on generalment existeix una important falta de visibilitat. També es podrà utilitzar per a realitzar la inspecció de pous o canonades que per diversos motius requerisquen d'una inspecció urgent per part de serveis d'emergència.

Els bombers de la Diputació Provincial de Castelló han sigut el primer consorci de la Comunitat Valenciana a dotar a la seua unitat de rescat aquàtic d'aquesta avançada tecnologia.