La Diputació Provincial de Castelló ha représ el servei d'expedició de certificats digitals. Consulta els horaris d'atenció al públic.
Logo de la Diputació de Castelló

Actualitat

SEU ELECTRÒNICA
Realitza els teus tràmits, gestions tributàries, pagaments o consultes en els nostres serveis online per a ciutadans i empreses.
PORTAL DE TRANSPARÈNCIA
La nostra eina de treball per a rendir comptes davant la ciutadania i atendre les seues propostes.
SEU ELECTRÒNICA
Realitza els teus tràmits, gestions tributàries, pagaments o consultes en els nostres serveis online per a ciutadans i empreses.
PORTAL DE TRANSPARÈNCIA
La nostra eina de treball per a rendir comptes davant la ciutadania i atendre les seues propostes.

El Consorci Provincial de Bombers coordina un ampli dispositiu en Setmana Santa

El Consorci Provincial de Bombers coordina un ampli dispositiu en Setmana Santa
29 de Març de 2018

El Consorci Provincial de Bombers coordina un ampli dispositiu d'actuació contra els incendis forestals durant tota la Setmana Santa, tenint en compte que es tracta de dates molt assenyalades en les què hi ha més afluència de persones a les zones de major risc d'incendis de la província.

29 de març.El Consorci Provincial de Bombers coordina un ampli dispositiu d'actuació contra els incendis forestals durant tota la Setmana Santa, tenint en compte que es tracta de dates molt assenyalades en les què hi ha més afluència de persones a les zones de major risc d'incendis de la província. Cal tindre en compte que aquest dispositiu l'integren mitjans propis del Consorci i els mitjans de la Generalitat assignats al Consorci de Bombers. Així, diàriament el dispositiu comptarà amb 150 efectius entre bombers, bombers del voluntariat i bombers forestals amb 25 camions autobombes forestals i 30 vehicles de suport, comandament i coordinació.

El diputat de Bombers, Luis Rubio, ha apel·lat a la “prudència de totes les persones que pensen gaudir aquestos dies de la naturalesa de Castelló. Hem de tindre sempre present que seguint unes senzilles pautes de prevenció podem gaudir del nostre entorn amb seguretat i sense posar-lo en perill. El millor incendi és el que mai arriba a produir-se, i en aquest sentit treballem no sols contra els incendis, sinó també informant amb la campanya #JuntsFemPrevenció de com evitar el foc en l'entorn forestal”. 

Pel que fa a mitjans aeris de Generalitat assignats a Castelló , es disposa actualment d'1 helicòpter amb unitat de bombers forestals helitransportada i 1 avió Air Tractor. A partir del dia 1 d'abril es reforça amb un segon avió Air Tractor.

Depenent de les característiques de risc de cada dia, s'activarà un avió per a realitzar rutes de vigilància aèria per la província.

Diàriament 9 dotacions de bombers dels 4 parcs professionals i 5 persones voluntàries, així com la Brigada de Voluntariat Forestal de les Fonts d'Aiòder integrada en el Consorci, realitzaran rutes preventives, prèviament assignades, al llarg de les principals zones forestals de cada àrea operativa. La seua missió és actuar de forma immediata davant de qualsevol avís d'incendi, així com realitzar accions preventives, com ara revisar les àrees d'acampada i oferir consells a les persones que visiten les zones d'interior.

Per la seua banda, les 15 unitats de bombers forestals assignades al Consorci també realitzaran puntualment rutes preventives de vigilància forestal.

Com a reforç a tot aquest dispositiu, els efectius de Protecció Civil de la Diputació de Castelló, cos integrat en el Consorci de Bombers, disposarà de tres unitats diàries que realitzaran igualment distintes rutes de caràcter preventiu en zones forestals.

#JuntsFemPrevenció

Coincidint amb aquestes pròximes dates vacacionals en què es preveu major afluència de visitants en les zones forestals, la Diputació fa especial insistència en els consells de prevenció d'incendis d'acord amb la seua campanya de sensibilització #JuntsFemPrevenció:

·      No tirar fòsfors, puntes de cigarret ni encendre foc per a cuinar fora dels llocs preparats i autoritzats a l'efecte.

·    Els dies de preemergència de nivell 3, està prohibit fer qualsevol tipus de foc, incloses les zones habilitades i autoritzades.

·    No depositar fems o qualsevol altre tipus de rebuig.

·    No usar coets, petards o semblants i qualsevol altre artefacte que continga foc.

·    Quan el nivell de preemergència per incendis forestals es declare nivell 3, queden prohibides totes les cremes de restes agrícoles i forestals, encara que es tinga autorització de crema.

·    Si ja has començat a cremar i canvien les condicions de vent, és obligatori finalitzar la crema. No t'arrisques i apaga el foc com més prompte millor.

·    Tin en compte que qualsevol activitat que requeresca la utilització de foc, entranya un risc i és susceptible de provocar un incendi forestal.

·Si prens les mesures de prevenció adequades, el risc es redueix considerablement.