Logo de la Diputació de Castelló

Actualitat

El Consorci de Bombers de Diputació amplia el dispositiu davant nevades

El Consorci de Bombers de Diputació amplia el dispositiu davant nevades
11 de Novembre de 2017

El Consorci Provincial de Bombers ha incorporat quatre nous vehicles per a previndre l'efecte de la neu i el gel en les carreteres i els municipis de la província.

11 de novembre. El Consorci Provincial de Bombers ha incorporat quatre nous vehicles per a previndre l'efecte de la neu i el gel en les carreteres i els municipis de la província. Les prioritats marcades per a l'actual campanya passen per una intensificació dels mitjans tant per a neteja de vials com per a rescats, per la qual cosa s'han adquirit nous vehicles per a complir ambdós fins i garantir la resposta més ràpida i eficaç al servei dels municipis i la població de la província.

El president de la Diputació de Castelló, Javier Moliner, ha supervisat junt amb el diputat Luis Rubio el dispositiu disposat per a aquest hivern, que s'ha activat precisament ara que el fred i el vent comencen a afectar, especialment l'interior de la província. Precisament és ara quan s'ha fet el desplegament davant el risc, donat que comença la temporada de nevades que cada hivern afecta l'interior de la província.

Moliner ha destacat que “a més de l'equip de bombers especialitzats en aquestes tasques específiques, hem ampliat la maquinària especialitzada per a actuar davant aquestes emergències. Hem reforçat el servei per a assegurar-nos de donar una resposta encara més àgil i eficaç tant a la població com als centenars de xicotetes empreses que hi ha als territoris de l'interior, especialment les granges, que moltes vegades es queden aïllades durant dies”.

El diputat provincial de Bombers, Luis Rubio, ha explicat per la seua banda que “respecte a la neteja de vials, afegim en aquesta campanya dues noves màquines llevaneus, que junt amb les divuit existents, són 20 màquines les que tenim per a mantindre aclarits els accessos a municipis, carrers i vials. Aquestos vehicles són claus per a mantindre la normalitat a tots els punts de la província que puguen veure's afectats per nevades i gelades”.

Amb tot, el dispositiu especial de prevenció de nevades i gelades del Consorci Provincial de Bombers té més de 130 efectius distribuïts de la manera següent: 20 màquines llevaneu, nou vehicles saler, 200 tones de sal, els efectius dels parcs de bombers de Benicarló, Orpesa, Nules i Segorbe, la Unitat de Rescat de Muntanya, els parcs de bombers voluntaris de Morella, Benassal, Llucena, Atzeneta i Onda, 14 parcs rurals d'emergència amb les seues respectives unitats de bombers forestals de la Generalitat, unitat de maquinària pesada i logística amb cinc pales carregadores i una fresadora, moto de neu per a rescats i vehicle AVT per a rescat.

Reforç a accés ràpid de rescat

El Consorci Provincial de Bombers ha reforçat la seua Unitat de Rescat de Muntanya en el que té a veure amb l'adquisició de dos vehicles especialitzats en l'accés ràpid a zones aïllades per neu.

“Es tracta d'una moto de neu per a rescats i un vehicle AVT, ambdós dotats de cadenes especials per a avançar per la neu, preparats per a portar remolc i llitera de rescat. Aquest tipus de vehicles s'utilitzen quan cal accedir a una zona aïllada per la neu, en circumstàncies extremes en què és impossible accedir amb helicòpter o un altre vehicle”, ha explicat el diputat.

En aquest sentit, Rubio ha explicat que “després de l'últim episodi de nevades el passat mes de gener, històric per la seua magnitud, els efectius coordinats pel Consorci Provincial de Bombers van haver de realitzar fins a 20 rescats a zones aïllades, amb la dificultat que això suposa per a accedir equipats amb raquetes de neu o helicòpters. És per això que enguany i, en previsió que puguen repetir-se aquestes nevades, hem equipat la nostra unitat de rescat de muntanya amb aquestos vehicles pensats per a les zones aïllades de més difícil accés a què no es pot arribar d'una altra manera”.

El diputat de Bombers també ha destacat que en aquest treball és “importantíssima la coordinació amb la Generalitat, gràcies a la qual les poblacions de tota la província tenen garantida la millor atenció i capacitat de resposta davant de qualsevol emergència per nevades”.

Més de 18,3 milions per a millorar la resposta davant les emergències

Cal recordar que el Consorci Provincial de Bombers de la Diputació ja ha aprovat el pressupost de l'any que ve que, amb 18.358.666 euros, augmenta respecte a 2017 amb l'objectiu de la Diputació de garantir la millor resposta a les emergències a tot el territori. La Generalitat Valenciana ha recolzat amb el seu vot els comptes provincials, que inclouen entre les seues partides el funcionament de les Brigades Forestals que han creat ambdues institucions, impulsades per Javier Moliner per a previndre els incendis a les zones d'interfície urbana.