La Diputació Provincial de Castelló posa en marxa el servei de cita prèvia per a diversos tràmits.
Logo de la Diputació de Castelló

Actualitat

Dia de la Província 2019
Dia de la Província 2019
Pla Castelló 135
Pla Castelló 135
Nuestro canal de Youtube
Conoce de cerca toda la actualidad de la diputación de forma ágil y amena.
Dia de la Província 2019
Dia de la Província 2019
Pla Castelló 135
Pla Castelló 135
Nuestro canal de Youtube
Conoce de cerca toda la actualidad de la diputación de forma ágil y amena.

La Diputació i la Generalitat activen a la província un dispositiu contra incendis amb 750 efectius, 200 vehicles i 5 mitjans aeris

La Diputació i la Generalitat activen a la província un dispositiu contra incendis amb 750 efectius, 200 vehicles i 5 mitjans aeris
25 de Juny de 2020

El president de José Martí i el director general de l'Agència de Seguretat i Resposta a les Emergències, José María Ángel, apel·len a la col·laboració ciutadana en un estiu molt complicat per la Covid, la calor i les pluges de la primavera

El president de la Diputació, José Martí, el Director General de l'Agència de Seguretat i Reposada a les Emergències (AVSRE) de la Generalitat Valenciana, José María Ángel, i el diputat provincial de Bombers, Abel Ibáñez, han presentat en la seu del Consorci Provincial de Bombers de Castelló (CPBC) el Pla de Lluita Contra els Incendis Forestals 2020, que a la província de Castelló constarà de 750 efectius, 200 vehicles i 5 mitjans aeris (3 avions Air Tractor i 2 helicòpters dotats de la Unitat Helitransportada de Bombers Forestals). Es tracta d'un dispositiu format per efectius i mitjans propis del Consorci Provincial i mitjans de la Generalitat, que treballen perfectament coordinats i del qual formen part els 9 parcs de bombers de la província (4 de professionals i 5 de voluntaris), la Unitat de Maquinària Logística (UML) i la Unitat de Voluntaris de Protecció Civil de la Diputació, que té funcions preventives i de suport logístic. També és important destacar la Unitat de Comandament i Coordinació (UMC), el camió que s'utilitza com dins de comandament mòbil.

VÍDEO DE CONSCIENCIACIÓ

Coincidint amb l'inici del Pla de Lluita Contra els Incendis Forestals, la Diputació de Castelló ha publicat un vídeo per a conscienciar sobre la importància de la col·laboració ciutadana en matèria de prevenció d'incendis. En aquest sentit, el president ha assenyalat que «la campanya d'aquest estiu resulta especialment complicada per la incidència de la Covid-19 i les mesures sanitàries i de protecció que comporta». A més, ha dit que «la dificultat augmenta perquè les previsions apunten a un estiu sec i calorós després d'una primavera molt plujosa».

José Martí ha fet una crida «a la prudència del conjunt de la població», argumentant que «hem d'estar molt atents per a no cometre errors que puguen posar en perill vides humanes i el nostre patrimoni natural». Sobre aquest tema ha dit que «disposem d'una massa forestal envejable i que és tasca de tots cuidar-la perquè no passe res». No obstant això, «en el cas que alguna cosa succeïsca, tenim als bombers, que són uns magnífics professionals, valorats com a tals en tota Espanya, segons m'expressen altres presidents de diputacions amb els quals parle». De totes maneres, ha insistit que «el desitjable és que no passe res».

FELICITACIÓ ALS PROFESSIONALS DEL CONSORCI

En idèntics termes s'ha pronunciat el Director General de l'Agència de Seguretat i Reposada a les Emergències (AVSRE) de la Generalitat Valenciana, José María Ángel, qui a més ha volgut felicitar el president del Diputació i al Consorci Provincial per la gran labor que han continuat realitzant els bombers durant l'emergència sanitària i el confinament de la població. Es referia fonamentalment “al treball desenvolupat durant les pluges del mes d'abril, quan aquests excel·lents professionals es van emprar a fons en zones del litoral per a evacuar persones i minimitzar els efectes de les pluges, enmig d'una situació molt complicada”.

2019: EL MILLOR ANY DES DE 1986

D'altra banda, el president de la Diputació ha informat que en matèria de lluita contra els incendis 2019 ha sigut el millor exercici des de 1986, ja que únicament es van cremar 32 hectàrees a la província enfront de les 376 de 2018 o les 1.704 hectàrees de 2017. El primer semestre de 2020 també llança resultats positius ja que s'han produït 111 incendis enfront dels 265 del període gener-juny de 2019 (-58,1%) o els 308 de 2018 (-63,9%).