La Diputació Provincial de Castelló ha représ el servei d'expedició de certificats digitals. Consulta els horaris d'atenció al públic.
Logo de la Diputació de Castelló

Actualitat

Diputació uneix esforços amb l'Associació Alcer Castàlia

Diputació uneix esforços amb l'Associació Alcer Castàlia
19 de Gener de 2019

La Diputació de Castelló uneix esforços amb l'Associació Alcer Castàlia per la millor nutrició dels malalts i malaltes renals i trasplantats de la província

19 de gener de 2019. La Diputació de Castelló uneix esforços amb l'Associació Alcer Castàlia per la millor nutrició dels malalts i malaltes renals i trasplantats de la província. Així, el Govern provincial ha editat i publicat el llibre 'Receptari per a pacients amb insuficiència renal crònica', elaborat per les nutricionistes Noemí Martínez Hernando i Paula Nebot i que l'associació distribuirà entre tots els centres de tractament d'hemodiàlisi de la província.

El president de la Diputació, Javier Moliner, i la diputada d'Acció Social, Elena Vicente-Ruiz, han estat amb el president d'Alcer Castalia, Juan Doménech, per a conéixer el contingut d'aquesta important publicació per als malalts i malaltes renals i les seues famílies, que no sempre saben quina és l'alimentació més apropiada per a poder disfrutar de bona qualitat de vida.

Vicente-Ruiz ha assegurat que “ha estat emocionant i un plaer poder col·laborar amb un col·lectiu com Alcer Castàlia que treballa tant cada dia per la millora de la qualitat de vida de la gent de Castelló per tota la província. Crec que aquest llibre és una eina molt útil per a tots els malalts i malaltes renals i també per a qualsevol persona que patesca alguna patologia cardiovascular, perquè de forma molt visual i senzilla ens dóna consells per a elaborar receptes tradicionals amb els ingredients apropiats per a aquest col·lectiu”.

En aqueix sentit, el president d'Alcer Castàlia, Juan Doménech, ha assegurat que “aquest llibre ens va a ajudar en el nostre dia a dia perquè la bona alimentació és també part del nostre tractament. Amb aquest llibre fem un pas més en la nostra aposta pel suport integral als i a les pacients de malaltia renal, que suposa el desplegament de múltiples activitats de sensibilització durant tot l'any en el conjunt de municipis de la província de Castelló”.

Així, en el llibre apareixen més de cinquanta receptes classificades en distints grups com són: ensalades, aperitius, pastes, arrossos, peixos, guisats i llegums, carns, verdures i postres. A més dels consells i ingredients per a l'elaboració dels distints plats, el lector trobarà informació nutricional sobre el contingut dels distints aliments que serà de molta utilitat per a aquest tipus de persones afectades per malalties renals.