Logo de la Diputació de Castelló

Actualitat

SEU ELECTRÒNICA
Realitza els teus tràmits, gestions tributàries, pagaments o consultes en els nostres serveis online per a ciutadans i empreses.
PORTAL DE TRANSPARÈNCIA
La nostra eina de treball per a rendir comptes davant la ciutadania i atendre les seues propostes.
SEU ELECTRÒNICA
Realitza els teus tràmits, gestions tributàries, pagaments o consultes en els nostres serveis online per a ciutadans i empreses.
PORTAL DE TRANSPARÈNCIA
La nostra eina de treball per a rendir comptes davant la ciutadania i atendre les seues propostes.

Diputació subvenciona les principals festes d'interés turístic de la provínci

Diputació subvenciona les principals festes d'interés turístic de la provínci
3 de Juny de 2019

La Diputació de Castelló ha aprovat la concessió de 71.426,31 euros de subvencions per a potenciar tant la qualitat com l'assistència de visitants a les festes declarades d'Interés Turístic de tota la província

3 de juny de 2019. La Diputació de Castelló ha aprovat la concessió de 71.426,31 euros de subvencions per a potenciar tant la qualitat com l'assistència de visitants a les festes declarades d'Interés Turístic de tota la província. Gràcies a aquestes inversions les principals celebracions de la província poden multiplicar les oportunitats i el benefici econòmic que generen als municipis.

Unes ajudes que han estat aprovades en la Comissió Permanent del Patronat Provincial de Turisme, celebrada recentment. Entre els 17 municipis que han obtingut aquestes ajudes, destaquen per la seua importància l'Entrada de Bous i Cavalls de Segorbe, el Carnestoltes de Vinaròs o les festes de la Magdalena de Castelló.

El vicepresident i diputat provincial de Turisme, Andrés Martínez, ha assegurat que “les festes que se celebren als pobles de tota la província són un ric patrimoni que cuidar no sols pel seu valor de tradició i orgull, sinó perquè són una font d'oportunitats”.

Martínez ha destacat que aquestes ajudes “permeten també desestacionalitzar el turisme i fer-lo una oportunitat econòmica i laboral per als pobles durant tot l'any. A més, les tendències turístiques exigeixen la promoció d'un turisme d'experiència i de sensacions, ja que les visites no sols volen estar, sinó també fer. Hi ha molta gent que decideix la seua destinació en funció de les festes i les activitats complementàries”.

En aqueix sentit, Martínez ha destacat que “contribuïm, per tant, que els pobles generen aquest turisme d'experiències que invite que més persones ens visiten més vegades durant tot l'any. És la mateixa direcció que hem realitzat amb el turisme gràcies a Castelló Escenari Esportiu o a Castelló Ruta de Sabor”.

17 reclams, grans dinamitzadors econòmics

Enguany rebran la subvenció les següents festes declarades d'Interés Turístic: les Calderes d'Almassora, la fira tradicional d'Atzeneta, la Festa de la Carxofa de Benicarló, el Dia de les Paelles de Benicàssim, les Falles de Borriana, la Fira de Sant Andreu de Cabanes, Entrà de Bous a l'Estil Calijó de Càlig, la Santantonà de Forcall, la Festa del Rotllo de l'Alcora, l'Entrada de Bous i Cavalls de Segorbe, les Festes de la Magdalena de Castelló, el Carnestoltes de Vinaròs, el Desembarcament de Santa Maria Magdalena de Moncofa, la Fira de Nules, els tancaments d'Orpesa, les festes patronals en honor a la Mare de Déu de l'Ermitana de Peníscola i la festivitat de Sant Antoni de Vilanova d’Alcolea.

Aquesta línia de treball de la Diputació de Castelló es contextualitza en l'objectiu estratègic del Govern provincial d'ajudar tots els municipis de la província a fer del turisme una oportunitat tot l'any.

L'objectiu de desestacionalitzar i de posar en valor la singularitat dels pobles de Castelló se suma al d'aconseguir que els pobles siguen més ambiciosos en les seues perspectives turístiques i siguen capaços de crear el seu producte turístic amb la màxima qualitat possible.

“Aquestes ajudes formen part de tota una bateria de mesures per a ajudar els municipis de la província a ser més ambiciosos turísticament parlant. Era una petició que ens havien realitzat els distints ajuntaments i que, amb aquesta iniciativa, es dóna resposta de forma reglada perquè tots els pobles puguen accedir-hi en igualtat de condicions”, ha indicat Martínez.