La Diputació Provincial de Castelló posa en marxa el servei de cita prèvia per a diversos tràmits.
Logo de la Diputació de Castelló

Actualitat

Dia de la Província 2019
Dia de la Província 2019
Pla Castelló 135
Pla Castelló 135
Nuestro canal de Youtube
Conoce de cerca toda la actualidad de la diputación de forma ágil y amena.
Dia de la Província 2019
Dia de la Província 2019
Pla Castelló 135
Pla Castelló 135
Nuestro canal de Youtube
Conoce de cerca toda la actualidad de la diputación de forma ágil y amena.

Diputació restaura la imatge de sant Pere del Grau de Castelló

Diputació restaura la imatge de sant Pere del Grau de Castelló
13 de Juny de 2019

La Diputació de Castelló ha presentat la restauració realitzada de la imatge de sant Pere Apòstol de l'església del Grau de Castelló com a part del seu impuls al patrimoni sacre de la província

13 de juny de 2019. La Diputació de Castelló ha presentat la restauració realitzada de la imatge de sant Pere Apòstol de l'església del Grau de Castelló com a part del seu impuls al patrimoni sacre de la província. I és que el Govern provincial impulsa la conservació, difusió i posada en valor del patrimoni històric de la província com un actiu generador de noves oportunitats per als municipis. Així ho ha indicat el vicepresident primer i diputat provincial de Cultura, Vicent Sales, durant l'acte de presentació de l'escultura restaurada en el temple castellonenc.

“Des del Govern provincial estem molt orgullosos del patrimoni dels nostres pobles i ciutats, i és per això que estem convençuts que és una obligació deixar en millor estat del què ens trobem aquestes valuosíssimes peces per a les generacions futures. En la preservació del patrimoni no sols hi ha un gran valor sentimental i d'identitat, sinó també una font d'oportunitats culturals i turístiques per al nostre territori. Així ho hem impulsat des de la Diputació, com podeu comprovar aquests dies amb l'exposició la Llum de la Memòria a Castelló, conformada per peces d'art sacre restaurades com la que avui presentem”, ha explicat Sales.

En aqueix sentit, el vicepresident ha posat en valor “l'extraordinari treball que durant aquests anys han realitzat els nostres restauradors, gràcies a aqueixes mans màgiques plenes de professionalitat i entrega, avui podem ser testimonis de la millora del patrimoni de la nostra província”.

Treball de restauració de la imatge de sant Pere Apòstol

L'escultura de sant Pere del Grau de Castelló és una obra del segle XX i estil noucentista fabricada per l'empresa d'Arts Religioses d'Olot. Està policromada a l'oli. En la seua mà esquerra subjecta les claus, atribut del sant, i penja la sardina de plata. L'estat inicial de conservació era bo, a excepció de la brutícia superficial, repintades i xicotetes pèrdues de policromia.

SCAN 3D

La Diputació de Castelló ha realitzat una aposta per implantar les noves tecnologies en la conservació dels béns culturals. És el cas de la digitalització 3D com a documentació necessària en les obres que entren en els tallers, i, per tant, així s'ha realitzat amb aquesta escultura de què s'ha guardat un arxiu digital volumètric per a preservar la seua volumetria i, en cas de pèrdua, degradació de part o de la totalitat de la peça, sempre cabrà la possibilitat de la seua reposició exacta.

RESTAURACIÓ I NETEJA

Per a restaurar i recuperar el millor estat d'aquesta peça, les restauradores de la Diputació han plantejat una neteja mitjançant gels quelants, que faciliten una actuació més localitzada i controlada, eliminant pols superficial i deposicions de caràcter gras, així com repintades i vernissos oxidats.

Així ha estat possible recuperar la policromia original, alliberant-la de l'aspecte terrós ennegrit que havia adquirit per l'acumulació de brutícia en superfície al llarg dels anys.

Per a finalitzar la intervenció, s'ha realitzat una reintegració cromàtica dels faltants i un envernissat final que serveix com a protecció de la policromia.