La Diputació Provincial de Castelló posa en marxa el servei de cita prèvia per a diversos tràmits.
Logo de la Diputació de Castelló

Actualitat

Diputació reforçarà la conservació dels 198 arbres monumentals

Diputació reforçarà la conservació dels 198 arbres monumentals
9 de Gener de 2019

La Diputació de Castelló es consolidarà durant aquest 2019 com el millor aliat de mig centenar de municipis de la província a l'hora de protegir i conservar els exemplars d'arbres monumentals i singulars de titularitat pública del seu territori, un total de 198 a tota la província, com un important actiu mediambiental però també cultural i turístic

9 de gener de 2019. La Diputació de Castelló es consolidarà durant aquest 2019 com el millor aliat de mig centenar de municipis de la província a l'hora de protegir i conservar els exemplars d'arbres monumentals i singulars de titularitat pública del seu territori, un total de 198 a tota la província, com un important actiu mediambiental però també cultural i turístic.

Amb aquest objectiu, el Govern provincial mantindrà aquest exercici la concessió de subvencions per 20.000 euros perquè els consistoris que compten amb exemplars inclosos dins del Catàleg d'Arbres Monumentals i Singulars, un total de 49 a Castelló, puguen beneficiar-se d'aquesta actuació que “naix per a protegir i posar en valor el patrimoni arbori castellonenc”.

Així ho ha destacat el diputat de Medi Natural, Antonio Cases, a l'hora de destacar que aquesta iniciativa del Govern provincial ambiciona “garantir la supervivència d'uns arbres que moltes vegades són fins a mil·lenaris i que formen part del nostre patrimoni natural. Els nostres pobles tenen en els seus arbres un valor afegit que és el millor reflex del seu patrimoni gastronòmic, història i inclús tradicions. Aquestes ajudes incideixen en la importància de protegir-los, cuidar-los i donar-los a conéixer entre les persones que ens visiten perquè, a més de ser un motiu d'orgull per a tot el veïnat, també es convertesquen en un argument més per a poder visitar els nostres pobles i conéixer el seu patrimoni natural, cultural i històric”.

És per això que Cases ha incidit en que “des de la Diputació aprofitem tots els recursos que tenim per a generar noves oportunitats de dinamització als nostres pobles amb l'atenció del nostre patrimoni, i el natural no és una excepció com podem comprovar amb aquestes ajudes”.

Cal assenyalar que els municipis que poden sol·licitar la subvenció són els següents: Aín, Albocàsser, Alcalà de Xivert, l'Alcora, Almedíjar, Altura, Ares del Maestrat, Atzeneta del Maestrat, Bejís, Benafigos, Benassal, Benicarló, Benicàssim, Borriana, Borriol, Cabanes, Càlig, Canet lo Roig, Castelló de la Plana, Cortes de Arenoso, Culla, la Jana, Forcall, Jérica, Llucena, Moncofa, Morella, Navajas, Olocau del Rey, Onda, Peníscola, el Portell de Morella, Sant Jordi, Sant Mateu, Segorbe, Suera, el Toro, les Useres, Traiguera, la Vall d'Alba, Vallibona, Vilafamés, Vilanova d'Alcolea, Vila-real, Villahermosa, Vinaròs, Vistabella, Viver i Zucaina.