La Diputació Provincial de Castelló posa en marxa el servei de cita prèvia per a diversos tràmits.
Logo de la Diputació de Castelló

Actualitat

Diputació reforça la seua APP CeramiCS

Diputació reforça la seua APP CeramiCS
1 de Febrer de 2019

La Diputació de Castelló i el Col·legi Territorial d'Arquitectes de Castelló (CTAC) han presentat avui en l'estand provincial en Cevisama les millores de l'APP 'CeramiCS', una aplicació informàtica per a dispositius mòbils intel·ligents que permet la catalogació i localització dels entorns urbans de la província que compten amb aplicacions ceràmiques innovadores

1 de febrer de 2019. La Diputació de Castelló i el Col·legi Territorial d'Arquitectes de Castelló (CTAC) han presentat avui en l'estand provincial en Cevisama les millores de l'APP 'CeramiCS', una aplicació informàtica per a dispositius mòbils intel·ligents que permet la catalogació i localització dels entorns urbans de la província que compten amb aplicacions ceràmiques innovadores. Així, aquesta iniciativa suma en l'objectiu de la Diputació de ajudar a fer que la ceràmica castellonenca siga el material més utilitzat en els carrers i places de ciutats de tot el món com una gran oportunitat de mercat que ajude a consumir més producte de Castelló.

El diputat provincial de Promoció Econòmica, Salvador Aguilella, ha assegurat que “ja hem aconseguit que més de 40 espais urbans estiguen catalogats en aquest innovador aparador virtual obert a professionals, prescriptors i inclús turistes de tot el món. Una innovadora i atractiva plataforma en què puguen mirar-se ciutats de tot el món que vegen les prestacions que té el nostre producte més innovador fruit del treball i esforç de les empreses de la nostra terra”.

I és que CeramiCS avança en el seu objectiu de ser una base de dades especialitzada en obres arquitectòniques i espais urbans on s'utilitzen revestiments ceràmics com a protagonistes dins de l'àmbit de la província de Castelló.

“Aqueix és un dels nostres objectius, ajudar a aquestes més de 200 empreses de la província que estan ací en la fira Cevisama a potenciar aquesta nova veta de mercat que obri grans oportunitats de futur al nostre sector. Com més ajudem a potenciar-ho més estem col·laborant amb totes les empreses de la nostra província”, ha explicat Aguilella, qui ha anunciat que “els nou emplaçaments ceràmics que hem impulsat a pobles a través de Som Ceràmica enriquiran també aquesta plataforma, i en aqueix camí continuarem aportant nous llocs, amb noves aplicacions”.

En aqueix sentit, Aguilella ha assegurat que “aquesta aplicació naix amb aqueixa finalitat, posar en valor tot el producte que s'aplica en aquests projectes, promoure que els ajuntaments s'animen cada vegada més a utilitzar aquest producte en els seus projectes, i que les empreses també comproven les aplicacions que s'estan realitzant a la província en aqueix objectiu comú que perseguim que és convertir els nostres carrers i els nostres pobles en el millor aparador dels més innovadors usos ceràmics en entorns urbans com a grans ambaixadors de la nostra ceràmica de Castelló”.

Un gran aparador virtual de la ceràmica als pobles de Castelló

A través de CeramiCS, entrant en cada un dels projectes la persona usuària podrà obtindre informació referent a l'obra, a la ceràmica utilitzada en ella i passejar a través de la galeria de fotos. Pot també utilitzar les pestanyes de 'favorit' i 'visitat' per a tindre un ordre de tots aquells projectes que més ens agraden i organitzar-nos una ruta per a visitar-los. També tenim l'opció 'mapa' que ens ajudarà a localitzar cada una de les obres que apareixen en l'aplicació i veure en tot moment quines obres tenim més prop del punt en què ens trobem.

A més de l'apartat d'obres arquitectòniques realitzades amb ceràmica, en el menú principal desplegable trobem altres continguts com l'apartat la ceràmica' on apareix una història de la ceràmica a la nostra província i els enllaços a totes aquelles pàgines web i aplicacions sobre ceràmica per a saciar de coneixement tothom que vullga aprofundir o investigar més en la matèria.

Per a mantindre'ns informats sobre l'actualitat del món de la ceràmica, també apareix l'apartat notícies' per a estar a l'última de totes les novetats que ofereix el sector.

Una aplicació feta en i per a Castelló

D'entre les distintes virtuts d'aquesta nova aplicació impulsada per la Diputació i posada a disposició del sector, el diputat ha destacat que s'ha creat “en i per a Castelló”.

I és que cal tindre en compte que aquest projecte va nàixer del treball de final de grau d'una alumna de la UJI, Florència Martina, que ha estat tutoritzat per professorat de la UJI i pel Col·legi Oficial d'Arquitectes de Castelló, amb la col·laboració tècnica de l'Institut de Tecnologia Ceràmica (ITC).

Ara també disponible en pàgina web

L'APP CeramiCS és una aplicació viva que requereix la interacció de les persones usuàries. És per això que en l'apartat PARTICIPA, es poden aportar tots aquells suggeriments d'espais urbans de la província de Castelló on la ceràmica s'haja utilitzat d'una forma innovadora perquè el Comité Tècnic puga avaluar-la i afegir l'obra al catàleg.

“Periòdicament es reuneix un comité tècnic que valora la importància de tota la informació que arribe i es va incloent en l'aplicació, tal com comprove que la millora”, ha conclòs Aguilella, qui ha invitat a descarregar-se l'aplicació i visitar la web https://somceramica.dipcas.es