La Diputació Provincial de Castelló posa en marxa el servei de cita prèvia per a diversos tràmits.
Logo de la Diputació de Castelló

Actualitat

Diputació reforça ‘La Passió’ de Torreblanca i de Borriol com a emblemes

Diputació reforça ‘La Passió’ de Torreblanca i de Borriol com a emblemes
16 d'Abril de 2019

La Diputació de Castelló reforça la Passió de Torreblanca i de Borriol com a actes emblemàtics de les tradicions de la Setmana Santa de la província de Castelló

16 d'abril de 2019. La Diputació de Castelló reforça la Passió de Torreblanca i de Borriol com a actes emblemàtics de les tradicions de la Setmana Santa de la província de Castelló. Així, el Govern provincial impulsa la celebració d'aquests esdeveniments tradicionals amb una inversió de 24.000 euros que articula a través de dos convenis de col·laboració, amb l'Associació Nova Jerusalem de Borriol i amb l'Ajuntament de Torreblanca, respectivament.

El vicepresident primer de la Diputació i diputat provincial de Cultura, Vicent Sales, ha assegurat que “les representacions de Setmana Santa a la nostra província tenen la seua base fonamental en la tradició que Borriol i Torreblanca van iniciar en la dècada dels 70, i la Diputació vol precisament convertir aqueixes representacions en un element de potenciació dels nostres valors i en elements d'atracció de turisme”.

En aqueix sentit, Sales ha recalcat que “aquesta col·laboració ens permet consolidar l'aposta del Govern provincial per allò que ens identifica i, al mateix temps, consolidar també l'aposta per dotar la nostra província d'atractius perquè cada vegada siguen més els arguments que tinguen les visites per a poder vindre a la nostra terra”

Incentivar el turisme religiós a la província

L'impuls de la Diputació a aquestes dues representacions emblemàtiques de la Setmana Santa de la província respon no sols al seu objectiu de preservar les tradicions dels municipis de Castelló, sinó també a impulsar el benefici econòmic que suposa per als pobles en el seu efecte turístic i dinamitzador.

Són centenars les persones que visiten aquests pobles amb el reclam de la representació, en què s'impliquen centenars de veïns i veïnes per tal de mantindre una tradició que, any rere any, guanya força i notorietat entre les distintes festivitats que se celebren a la nostra província.

De fet, a més del suport econòmic que es formalitza amb aquests convenis per part de la Diputació, el Govern provincial ajuda a l'organització també amb voluntariat de Protecció Civil que ajudarà a guiar el flux de persones i trànsit amb motiu d'aquestes festes multitudinàries.