La Diputació Provincial de Castelló posa en marxa el servei de cita prèvia per a diversos tràmits.
Logo de la Diputació de Castelló

Actualitat

Diputació reconeixerà la innovació de les empreses ceràmiques

Diputació reconeixerà la innovació de les empreses ceràmiques
3 de Febrer de 2019

La Diputació de Castelló consolida el seu reconeixement a la innovació que apliquen als seus productes les empreses ceràmiques de la província en els usos urbans garantint ja la quarta edició del Premi Som Ceràmica per a l'edició 2020 de Cevisama

3 de febrer de 2019. La Diputació de Castelló consolida el seu reconeixement a la innovació que apliquen als seus productes les empreses ceràmiques de la província en els usos urbans garantint ja la quarta edició del Premi Som Ceràmica per a l'edició 2020 de Cevisama. Així ho constata la firma del conveni de col·laboració que articula aquests reconeixements entre la Diputació de Castelló, l'Associació d'Investigació de les Indústries Ceràmiques (ITC), de l'Asociación Española de Técnicos Cerámicos (ATC) i la Sociedad Española de Cerámica i Vidrio (SECV). Una firma que ha liderat el president provincial, Javier Moliner, en Cevisama.

“Aquests premis són una de les potes de tot el pla estratègic amb què pretenem ajudar el sector ceràmic, en aquest cas premiant la innovació dels productes ceràmics que els converteixen en el millor material per al revestiment urbà. Estem decidits a aconseguir que la ceràmica de la província no sols estiga present en les llars de tot el món, sinó també en els carrers i places de ciutats de tot el món, i a aqueix objectiu s'adreça aquest reconeixement i bona part de les actuacions que realitza la Diputació de la mà dels professionals i tècnics de la província”.

Com a part d'aquest reconeixement l'edició 2019 del qual es va entregar fa a penes uns dies a l'empresa Exagres, la Diputació també promocionarà els productes i les tecnologies guanyadores entre els principals prescriptors de l'obra pública, per a potenciar l'ús de ceràmica en els nous projectes.

Per a això, aquest premi pretén incentivar la investigació i el desenrotllament de nous productes que s'apliquen per a l'interés públic involucrant des del principi els agents i institucions claus del sector ceràmic provincial que ja han participat en el seu disseny i creació.

Suport al clúster cerámico provincial

La consolidació del Premi Som Ceràmica Mèrit a la Innovació del Producte Ceràmic en Aplicacions Urbanes, es contextualitza en el continu suport i reconeixement de la Diputació al sector industrial més important de la província.

Així, el Govern provincial promou l'ús urbà de ceràmica a través del Pla Ceràmic de Regeneració Urbana Som Ceràmica, manté el seu projecte SOLCONCER sobre noves aplicacions de la ceràmica i els avantatges de l'ús d'aquesta enfront d'altres solucions constructives existents en el mercat, així com el projecte VIGILANCER, creat amb l'objectiu de millorar la competitivitat del sector ceràmic, dotant-lo d'una potent eina de vigilància competitiva. Això a més de la seua col·laboració amb Qualicer, amb el CICA de l'Alcora i l'Associació de Tècnics Ceràmics (ATC).