La Diputació Provincial de Castelló posa en marxa el servei de cita prèvia per a diversos tràmits.
Logo de la Diputació de Castelló

Actualitat

Diputació reconeix la innovació ceràmica en aplicacions urbanes

Diputació reconeix la innovació ceràmica en aplicacions urbanes
29 de Gener de 2019

La Diputació de Castelló reconeix la innovació del producte ceràmic en aplicacions urbanes en el seu compromís per ser útil al sector industrial més important per a la província de Castelló a l'hora d'ajudar-li a vendre més producte castellonenc i sumar valor afegit a la ceràmica provincial

29 de gener de 2019. La Diputació de Castelló reconeix la innovació del producte ceràmic en aplicacions urbanes en el seu compromís per ser útil al sector industrial més important per a la província de Castelló a l'hora d'ajudar-li a vendre més producte castellonenc i sumar valor afegit a la ceràmica provincial. Així, la Diputació ha celebrat en l'estand provincial de Cevisama, l'acte d'entrega del Premi Som Ceràmica Mèrit a la Innovació del Producte Ceràmic en Aplicacions Urbanes a l'empresa Exagres. Amb això, i en col·laboració amb l'Asociacoón d'Investigació de les Indústries Ceràmiques (ITC), de l'Asociación Española de Técnicos Cerámicos (ATC) i la Sociedad Española de Cerámica i Vidrio (SECV), la Diputació consolida amb la tercera edició aquest reconeixement que se suma al seu compromís amb el sector ceràmic com a motor econòmic provincial.

El diputat provincial de Promoció Econòmica, Salvador Aguilella, ha felicitat l'empresa pel seu continu treball per la innovació i s'ha mostrat satisfet per “la consolidació d'un guardó que naix de l'escolta activa del Govern provincial amb associacions del sector i col·lectius professionals que demanen que se'ls ajude a fer que el producte ceràmic es convertesca en un producte que de forma constant es puga veure i gaudir en els carrers i places dels pobles i ciutats de Castelló i que els ajudem a promocionar-lo perquè això passe a tot el món”.

En aqueix sentit, Aguilella ha assenyalat que “el producte ceràmic, gràcies als grans equips d'investigació que tenen les nostres empreses, cada vegada té més usos, cada vegada té més prestacions, i estem convençuts i en això treballem, estarà cada vegada més present en l'ecosistema urbà de les nostres ciutats aportant les millors prestacions a les seues poblacions”.

A més del reconeixement en un aparador mundial de primer ordre com és Cevisama, la Diputació també promocionarà el producte i la tecnologia guanyadora entre els principals prescriptors de l'obra pública, per a potenciar l'ús de ceràmica en els nous projectes. Per a això, aquest premi pretén incentivar la investigació i el desenvolupament de nous productes que s'apliquen per a l'interés públic involucrant des del principi els agents i institucions claus del sector ceràmic provincial que ja han participat en el seu disseny i creació. 

El guardó: una escultura ceràmica de Carmela Tello

En aquest impuls al sector ceràmic, la Diputació també promociona l'activitat escultòrica dels artistes ceràmics. És per això que el guardó d'aquest reconeixement a la innovació es correspon amb l'escultura 'Confluència', de Carmela Tello, guanyadora del II Concurs Som Ceràmica d'Escultura.

L'escultura íntegrament realitzada amb material ceràmic, un poal de 23 centímetres de costat, buit en el seu interior, acumula en el seu disseny 90 fines i estretes planxes de gres ceràmic i representa els distints camins que anem prenent al llarg de les nostres vides, les experiències o les vivències.

Suport al clúster ceràmic provincial

La consolidació del Premi Som Ceràmica mèrit a la Innovació del Producte Ceràmic en Aplicacions Urbanes es contextualitza en el continu suport i reconeixement de la Diputació al sector industrial més important de la província.

Així, el Govern provincial promou l'ús urbà de ceràmica a través del Pla Ceràmic de Regeneració Urbana Som Ceràmica, manté el seu projecte SOLCONCER sobre noves aplicacions de la cerámica i els avantatges de l'ús d'aquesta enfront d'altres solucions constructives existents en el mercat, així com el projecte VIGILANCER, creat amb l'objectiu de millorar la competitivitat del sector ceràmic, dotant-lo d'una potent eina de vigilància competitiva. Això a més de la seua col·laboració amb Qualicer, amb el CICA de l'Alcora i l'Asociación de Técnicos Cerámicos (ATC).

Intensa activitat en l'Estand Provincial en Cevisama

El treball de la Diputació a favor del sector s'està deixant veure amb la intensa activitat que aquests dies manté l'estand provincial amb què participa en Cevisama, liderant el suport institucional al sector ceràmic i amb el suport històric de 22 municipis de la província.

Avui en l'estand han tingut lloc, a més de l'entrega del premi Som Ceràmica, les presentacions de l'Ajuntament de Ribesalbes, amb una demostració de terrisseria i pintura artística; de l'Ajuntament de Nules, amb la projecció d'un vídeo promocional i la presentació dels serveis Natiu; de l'Ajuntament de l'Alcora amb les actuacions en la Reial Fàbrica; de l'Ajuntament de Sant Joan de Moró amb la presentació de 'Sant Joan de Moró, tella de ceràmica'; de l'Ajuntament de Borriana, amb l'exhibició d'innovacions d'empreses de la localitat, i amb una degustació dels productes gastronòmics de la província de Castelló Ruta de Sabor.