La Diputació Provincial de Castelló posa en marxa el servei de cita prèvia per a diversos tràmits.
Logo de la Diputació de Castelló

Actualitat

Diputació proposa fins a set programes de visites per a obrir les seues instal·lacions

Diputació proposa fins a set programes de visites per a obrir les seues instal·lacions
18 de Febrer de 2019

La Diputació de Castelló proposa fins a set programes de visites per a obrir les seues instal·lacions a la població escolar de la província

18 de febrer de 2019. La Diputació de Castelló proposa fins a set programes de visites per a obrir les seues instal·lacions a la població escolar de la província. Amb això, el Govern provincial torna a donar mostra del compromís del president Moliner per convertir la Diputació en el centre cultural i didàctic de referència entre el jovent castellonenc, oferint visites guiades per instal·lacions tan diverses com el Palau Provincial, els parcs de bombers, el Centre d'Energies Renovables CPER, o el Castell de Peníscola.

Visita al Palau Provincial

La seu de la Diputació de Castelló alberga un dels vestigis culturals i històrics més importants de la província. Des de l'entrada, amb els majestuosos murals de Traver Calçada, fins al solemne Saló de Recepcions i els seus frescos, passant pel centre de la presa de decisions que afecten aquesta terra, el noble Saló de Plens. A més, també podreu visitar les exposicions vigents del Centre Cultural Les Aules, davant del Palau. Inclou material didàctic. (Per a alumnes de primària i secundària. Informació i cites: presidencia@dipcas.es / 964 359 623)

Visita al Castell de Peníscola

Visites didàctiques gamificades. Mitjançant una aplicació mòbil l'alumnat de totes les edats realitza activitats preparatòries en les seues aules abans de la visita, disfruten de la realitat augmentada i jocs d'aprenentatge durant la visita i, posteriorment, completen la seua activitat després de la visita. Aquesta iniciativa constitueix un al·licient per a l'alumnat i una eina molt útil per al professorat a l'hora de conéixer la història i els més il·lustres hostes del Castell, els templers i el Papa Luna. L'aplicació és gratuïta i el cost de l'entrada són 3,5 euros per a les persones majors de 8 anys. (informació i reserves: castelldepeniscola.dipcas.es)

Parlament Europeu Júnior

El Centre Europe Direct de la Diputació de Castelló organitza aquesta activitat per a acostar les eleccions europees, que se celebraran al maig de 2019, a l'alumnat de la província. Un projecte, emmarcat dins de la iniciativa “Aquesta vegada vot” del Parlament Europeu (PE), que ajuda els estudiants a conéixer no sols què és el Parlament Europeu i el seu funcionament, sinó que també fomenta el sentiment europeu i els ajuda a entendre la importància de les eleccions europees i a desenvolupar competències en debat participatiu, formant-se els seus propis arguments i sent capaços de defendre'ls públicament. (Per a alumnes de secundària. Inscripció fins al 30 de setembre. Informació: europedirectcs.dipcas.es - 964 359 359)

Castelló Mar i Muntanya

A través d'aquest programa l'alumnat practicarà activitat física, realitzant rutes de senderisme pel nostre interior o practicant activitats nàutiques a la costa, alhora que descobreix els atractius d'aquesta terra. La Diputació subvenciona el desplaçament i les activitats. (Per a alumnes de secundària. Informació i reserves: esports.dipcas.es/marimuntanya / 964 359 549 / esports@dipcas.es)

Visita al Centre Provincial d'Energies Renovables (CPER)

El CPER és un centre permanent d'assessorament, formació i prestació de serveis als ajuntaments de la província en matèria energètica. En aquestes instal·lacions l'alumnat podrà aprendre, a través d'exposicions i tallers, sobre eficiència energètica, sensibilització mediambiental i tecnologia aplicada a les energies renovables. (Per a alumnes de primària i secundària. Informació: 964 256 370)

Visita a parcs de bombers

L'alumnat podrà visitar les instal·lacions del Consorci Provincial de Bombers per tota la província i conéixer de primera mà la labor del seu personal, així com aprendre a previndre emergències i actuar amb seguretat davant d'elles. (Per a alumnat de primària i secundària. Informació: bombers.dipcas.es / 964 359 606)

Visita CITD Penyeta Roja

El Centre d'Iniciació Tècnicoesportiva Penyeta Roja porta més de tres dècades formant joves atletes de la província davall els valors de l'esforç, compromís i treball en equip. Es tracta d'un dels millors col·legis públics del país que combina la docència amb l'entrenament esportiu d'alt nivell, sent pedrera d'alguns dels millors atletes espanyols. (Per a alumnes de primària i secundària. Informació i cites: Héctor Bellmunt - 964 359 574)