La Diputació Provincial de Castelló posa en marxa el servei de cita prèvia per a diversos tràmits.
Logo de la Diputació de Castelló

Actualitat

Diputació promourà la introducció del vehicle elèctric a la província

Diputació promourà la introducció del vehicle elèctric a la província
11 de Gener de 2017

La corporació provincial debatrà una moció per a impulsar un canvi de mentalitat més respectuós amb el medi ambient

11 de gener. La Diputació de Castelló pretén reafirmar en la pròxima sessió plenària programada per al dimarts que ve el seu compromís amb el medi ambient i amb la promoció de totes aquelles iniciatives encaminades a protegir l'entorn natural. Així, durant el Ple ordinari del mes de gener es debatrà una moció conjunta presentada pel Grup Popular i Ciutadans, per a la introducció, estudi i implantació del vehicle elèctric a la província.

Aquesta proposta, tal com ha destacat el vicepresident del Govern provincial, Vicent Sales, “ens permetrà posar en marxa un pla estratègic per a afavorir la introducció de vehicles en les nostres carreteres promovent un canvi de mentalitat entre els conductors i conductores castellonencs per mitjà d'una actitud més respectuosa amb el medi ambient”

Per a això, la iniciativa pretén crear una 'taula del vehicle elèctric' amb els agents més rellevants del sector de la què sorgirà un pla estratègic que inclourà campanyes de conscienciació i sensibilització, adreçades tant a la ciutadania com al conjunt dels ajuntaments de la província.

La Diputació, prescriptora mediambiental

En aquest sentit, el vicepresident provincial ha insistit en la importància d'apuntalar una “gradual reconversió que deixe de banda les energies contaminants, per donar pas a aquelles més respectuoses amb el medi ambient i quina millor forma de fer-ho que convertint la Diputació en una prescriptora mediambiental provincial?”.

Per a això, la moció planteja que el parc mòbil de la Diputació es renove gradualment, adaptant-se en la direcció dels estudis derivats d'aquest Pla estratègic. D'aquesta manera, tal com ha ressenyat Sales, “la Diputació exercirà un paper exemplificant per a la ciutadania i ajuntaments”.