La Diputació Provincial de Castelló posa en marxa el servei de cita prèvia per a diversos tràmits.
Logo de la Diputació de Castelló

Actualitat

SEU ELECTRÒNICA
Realitza els teus tràmits, gestions tributàries, pagaments o consultes en els nostres serveis online per a ciutadans i empreses.
PORTAL DE TRANSPARÈNCIA
La nostra eina de treball per a rendir comptes davant la ciutadania i atendre les seues propostes.
SEU ELECTRÒNICA
Realitza els teus tràmits, gestions tributàries, pagaments o consultes en els nostres serveis online per a ciutadans i empreses.
PORTAL DE TRANSPARÈNCIA
La nostra eina de treball per a rendir comptes davant la ciutadania i atendre les seues propostes.

Diputació promociona les festes de Sant Antoni

Diputació promociona les festes de Sant Antoni
13 de Gener de 2019

La Diputació de Castelló promociona i col·labora amb les festes de Sant Antoni com a emblema cultural, turístic i tradicional que enorgulleix tota la província

13 de gener de 2019. La Diputació de Castelló promociona i col·labora amb les festes de Sant Antoni com a emblema cultural, turístic i tradicional que enorgulleix tota la província. Així, el Govern provincial subvenciona les festes de Sant Antoni declarades d'Interés Turístic i col·labora a més en la difusió dels actes organitzats amb motiu d'aquesta festa a molts municipis de la província a través del seu servei d'impremta o a través dels seus canals de xarxes socials.

El vicepresident i diputat responsable de Turisme, Andrés Martínez, ha assegurat que “les festes que se celebren als pobles de tota la província són un ric patrimoni que cuidar no sols pel seu valor de tradició i orgull, sinó perquè són una font d'oportunitats”.

Martínez ha destacat que aquestes ajudes “permeten també desestacionalitzar el turisme i fer-lo una oportunitat econòmica i laboral per als pobles durant tot l'any. A més, les tendències turístiques exigeixen la promoció d'un turisme d'experiència i de sensacions, ja que les visites no sols volen estar, sinó també fer. Hi ha molta gent que decideix la seua destinació en funció de les festes i les activitats complementàries”.

En aqueix sentit, Martínez ha destacat que “contribuïm, per tant, que els pobles generen aquest turisme d'experiències que invite que més persones ens visiten més vegades durant tot l'any”.

Gràcies a aquestes inversions les principals celebracions de la província poden multiplicar les oportunitats i el benefici econòmic que generen als municipis.

Impuls a les festes declarades d'Interés Turístic

En 2019 la Diputació destinarà fins a 90.000 euros perquè els diferents municipis puguen potenciar les activitats per a atraure milers de visitants durant les diferents celebracions declarades d'Interés Turístic, com és el cas entre les festes de Sant Antoni, la Santantonà del Forcall o el Sant Antoni de Vilanova d'Alcolea.

Cal assenyalar que través d'aquesta iniciativa, la institució subvenciona fins al 50% de la promoció d'aquests esdeveniments singularment atractius perquè atraguen encara més visitants i revertesquen al màxim en riquesa i dinamització turística dels municipis on se celebren.

Aquesta línia de treball de la Diputació de Castelló es contextualitza en l'objectiu estratègic del Govern provincial d'ajudar tots els municipis de la província a fer del turisme una oportunitat tot l'any. De fet, com va anunciar Moliner, en els últims anys s'ha passat d'una temporada turística d'a penes tres mesos a una de més de set mesos ja, la qual cosa permet consolidar l'ocupació i millorar la qualificació del personal del sector.

L'objectiu de desestacionalitzar i de posar en valor la singularitat dels pobles de Castelló se suma al d'aconseguir que els pobles siguen més ambiciosos en les seues perspectives turístiques i siguen capaços de crear el seu producte turístic amb la màxima qualitat possible.

“Aquestes ajudes formen part de tota una bateria de mesures per a ajudar els municipis de la província a ser més ambiciosos turísticament parlant. Era una petició que ens havien realitzat els distints ajuntaments i que, amb aquesta iniciativa, es dóna resposta de forma reglada perquè tots els pobles puguen accedir en igualtat de condicions”, ha indicat Martínez.