La Diputació Provincial de Castelló posa en marxa el servei de cita prèvia per a diversos tràmits.
Logo de la Diputació de Castelló

Actualitat

Dia de la Província 2019
Dia de la Província 2019
Pla Castelló 135
Pla Castelló 135
Nuestro canal de Youtube
Conoce de cerca toda la actualidad de la diputación de forma ágil y amena.
Dia de la Província 2019
Dia de la Província 2019
Pla Castelló 135
Pla Castelló 135
Nuestro canal de Youtube
Conoce de cerca toda la actualidad de la diputación de forma ágil y amena.

Diputació prevé ocupacions turístiques del 85% este mes de juliol

Diputació prevé ocupacions turístiques del 85% este mes de juliol
20 de Juny de 2019

La Diputació de Castelló preveu una ocupació turística d'entre el 85 i el 90 en els establiments de costa per al pròxim mes de juliol

20 de juny de 2019. La Diputació de Castelló preveu una ocupació turística d'entre el 85 i el 90 en els establiments de costa per al pròxim mes de juliol. L'aposta estratègica del Govern provincial pel turisme com a sector generador d'oportunitats d'ocupació i riquesa als pobles contribuirà a millorar els registres de la pròxima campanya estival.

En el cas de l'interior, i com és habitual, l'ocupació prevista per al pròxim mes se situa entorn del 55-60%. Així ho confirma la informació arreplegada pel Patronat Provincial de Turisme de les principals empreses provincials del sector.

El vicepresident de la Diputació i diputat provincial de Turisme, Andrés Martínez, ha explicat que “tots els indicadors que anem tenint d'enguany apunten que 2019 serà un bon exercici per al nostre turisme i, per tant, per a l'ocupació en aquest sector. De moment, en els primers mesos de l'any, fins a abril s'ha augmentat en un 1% els viatgers, amb 319.763, i el que és si és possible més important, també han augmentat les pernoctacions un 3,66%, amb un total de 887.530, la qual cosa ens indica que hi ha més gasto per part del turista que visita els municipis de la província Castelló”.

Cal assenyalar que el principal mercat emissor de turistes a la província continua sent el nacional, amb les comunitats de Madrid, Catalunya, Aragó, Navarra i País Basc com a principals emissores de visitants als nostres municipis. Quant a mercats estrangers el francés és el primer mercat emissor de turistes a la província. És destacable a més que durant els quatre primers mesos de l'any el turisme estranger ha augmentat a la província, amb un 4,25% més de visitants i un 6,73% més de pernoctacions.

En aqueix sentit, Martínez ha explicat que “el turisme de proximitat, amb el turisme nacional i francés, continua sent el majoritari per al nostre sector durant aquests mesos. És per això que en el nostre Pla de màrqueting turístic continua primant el posicionament de Castelló com a destinació de sol i platja, turisme rural i natural, esportiu i els distints productes turístics de la província entre el mercat nacional. Amb això, responem a les peticions que ens fa el sector i els municipis, amb els què mantenim una comunicació constant a través especialment del Patronat Provincial de Turisme”.

Quant a les sensacions traslladades per l’empresariat turístic per a aquest pròxim estiu, des del Patronat Provincial de Turisme de la Diputació es destaca que les sensacions són bones quant a reserves, però que també és cert que serà un any complicat quant a la competència i a la volatilitat del mercat, amb la qual cosa dependrà el nivell de reserves del factor de reserva d'última hora.

Impuls al turisme de proximitat

En aqueix sentit, l'especial insistència que la Diputació està fent des de fa mesos en la promoció del turisme intern entre la pròpia gent de Castelló i del turisme de proximitat a les províncies més pròximes ajuda a millorar la previsió en l'arribada de viatgers en els distints tipus d'establiments turístics. Així, a la participació en fòrums turístics com Sevatur de Sant Sebastià o Navartur de Navarra, se sumen altres com la B-Travel de Barcelona i Expovacaciones de Bilbao, Aratur de Saragossa i Unibike de Madrid en els què la Diputació promociona la marca turística de Castelló durant aquesta primera meitat de l'exercici.

És per això que Martínez ha recordat que “no deixem passar ni una de les oportunitats per a ajudar el sector turístic a que vinguen més turistes a la província durant tot l'any. Escoltem les seues necessitats i adaptem el nostre calendari promocional al que ens demanen per a, junts, confirmar aquesta gradual millora del comportament turístic provincial durant tot l'any i anar trencant l'estacionalitat que tradicionalment ha caracteritzat l'activitat turística de la província”.

Inversió de rècord per a un 2019 encara més turístic

La Diputació de Castelló està treballant per donar una espenta decisiva al turisme provincial durant aquest 2019 al dedicar-li un pressupost rècord de 5.511.149,74 euros. Amb aquests comptes el Govern provincial mostra la seua prioritat pel desenvolupament turístic com a generador de noves oportunitats als pobles, en haver augmentat la seua inversió un 106% en els últims set anys i consolidant-se com l'Administració que més inverteix en el turisme de la província de Castelló.