Logo de la Diputació de Castelló

Actualitat

Diputació presenta el llibre sobre l'artista castellonenc Pere Ribera

Diputació presenta el llibre sobre l'artista castellonenc Pere Ribera

6 de novembre de 2018. El vicepresident primer de la Diputació i diputat de Cultura, Vicent Sales, ha participat aquesta vesprada en la presentació del llibre 'Pere Ribera. La vehemente imaginación ensoñada' escrit per Antonio José Gascó Sidro que ha tingut lloc en el Saló de Recepcions del Palau Provincial. Amb la publicació d'aquesta obra, la Diputació ha propiciat la creació d'un estudi i catàleg que suposa un recorregut per la trajectòria professional i vital del pintor i escultor de la Vall d'Uixó. Des dels seus inicis en els anys setanta, en un viatge cap a l'abstracció, l'oníric i l'experimentació amb els materials i les tècniques, fins a les últimes obres d'un artista en contínua evolució.

El vicepresident Sales ha assegurat que “és per a aquesta província un orgull comptar amb persones amb el talent de Pere Ribera, i des de la Diputació posem en valor i divulguem el treball realitzat per aquest reconegut artista. És part de la nostra obligació com a Govern provincial difondre l'activitat dels nostres artistes i donar a conéixer la seua trajectòria com a part de la nostra cultura. No sols acollim exposicions i les promovem als pobles, sinó que, a més, a través de la impremta de la Diputació contribuïm a difondre la seua obra, posar-la en valor i donar-la a conéixer. A més, en aquest cas amb la inestimable labor i talent d'Antonio Gascó, amb uns textos que igualen en talent la imatge que il·lustra aquest fantàstic llibre amb l'evolució d'un artista que té molt a dir”.

Sobre l'autor

Nascut a la Vall d'Uixó en 1958, Pere Ribera està considerat en l'actualitat com un dels grans exponents de l'art de la Comunitat Valenciana desenvolupant la seua activitat artística en el camp de la pintura, la  escultura i el gravat.

Ha coordinat les accions: I, II i  III Trobada Internacional d'Art i Pau en el Museu de la Pau de la Vall d'Uixó a Castelló, I Trobada Internacional d'Art i Pau en  el Museo de la Paz de Guernica al País Basc, I, II i III Edició de l'Art del Residu en el Parc Ribalta de Castelló. A més,  realitza  escultures performance, xarrades i tallers en distints centres  educatius respecte a aquests temes.