Diputació prepara activitats en la I Fira de Turisme Gastronòmic Castelló Ruta de Sabor

Diputació prepara activitats en la I Fira de Turisme Gastronòmic Castelló Ruta de Sabor
30 d'Octubre de 2018

La Diputació de Castelló programa més d'una desena d'activitats durant el pròxim cap de setmana com a part de la I Fira de Turisme Gastronòmic Castelló Ruta de Sabor que tindrà lloc en la plaça de les Aules i els seus voltants.

30 d'octubre de 2018. La Diputació de Castelló programa més d'una desena d'activitats durant el pròxim cap de setmana com a part de la I Fira de Turisme Gastronòmic Castelló Ruta de Sabor que tindrà lloc en la plaça de les Aules i els seus voltants. Així, el Govern provincial posarà en valor els productes gastronòmics autòctons i les experiències vinculades al turisme gastronòmic provincial a través de distintes mostres de producte, showcookings a càrrec de cuiners castellonencs, xarrades de la mà d'experts nutricionistes i productors i tallers infantils de la mà dels professionals del gremi de forners.   El diputat provincial de Desenvolupament Rural, Pablo Roig, ha assegurat que “hem preparat una completa agenda d'activitats adreçades a donar a conéixer la qualitat i varietat dels productes de Castelló Ruta de Sabor a tot el públic, des dels més menuts als més majors de la casa. Amb això, volem fer de la gent de Castelló la millor ambaixadora dels productes de la nostra terra, perquè és per a tots un orgull comptar amb una gastronomia tan preada i variada, així com multitud d'experiències turístiques gastronòmiques que ja es poden disfrutar als nostres pobles”.   El programa d'activitats acompanyarà la part expositiva i de venda de producte des de les 10:00 hores a les 21:00 hores.     Objectiu: generar riquesa i oportunitats a través de la gastronomia La Diputació de Castelló intensifica amb la I Fira de Turisme Gastronòmic Castelló Ruta de Sabor la seua aposta per visibilitzar i aprofitar les enormes oportunitats que obri la creació d'una xarxa de producte turístic gastronòmic de la mà de productors, sector turístic i municipis com a via de desenvolupament i ocupació per als pobles.   És per això que Roig ha assegurat que “des del Govern provincial estem creant noves plataformes a través de les quals donar a conéixer la qualitat del nostre producte vinculant-lo a experiències turístiques de la mà de restauradors, hotelers, municipis, productors i empreses d'oferta turística complementària entre altres. Aquesta fira servirà per a generar nous ambaixadors de Castelló Ruta de Sabor, perquè servirà per a comprovar i donar a conéixer al propi sector turístic i a milers de persones de Castelló que a la província tenim el millor rebost de la Mediterrània i experiències turístiques que valen molt la pena i que ens porten a posar en valor el nostre patrimoni cultural i natural”.   Així, la Diputació ha incorporat ja 115 empreses de la província com a ambaixadores de la marca de productes Castelló Ruta de Sabor en aquesta aposta gastroturística per millorar les oportunitats dels pobles. Els perfils d'aquesta xarxa de producte turístic el conformen agències, allotjaments, gastrobars, restaurants, comerços, mercats, centres d'interpretació, oficines de turisme, indústries agroalimentàries visitables, llotges visitables, pesca turística i productors agroramaders. “Ara és moment de culminar el projecte i passar a treballar la ruta, l'experiència, per a acabar de cohesionar i donar sentit a la marca”, indica el diputat.   Una gran plataforma de posada en valor de Castelló Ruta de Sabor La Diputació de Castelló concep aquesta I Fira de Producte Gastronòmic i Turístic Castelló Ruta de Sabor com una gran plataforma que servirà per a posar en valor i donar a conéixer a la gent de Castelló el gran potencial turístic gastronòmic de la nostra província.   Durant dos dies, la cèntrica plaça de les Aules de Castelló i els seus voltants es convertiran en un focus d'activitat relacionada amb el turisme i la gastronomia amb multitud d'activitats participatives pensades per a posar en valor la qualitat del producte de Castelló Ruta de Sabor i la quantitat d'experiències que ja es poden viure a la província relacionades amb la gastronomia.