Totes les oficines d’atenció presencial de la Diputació de Castelló romandran temporalment tancades degut a l'estat d'alarma declarat mitjançant el RD 463/2020
Logo de la Diputació de Castelló

Actualitat

Diputació participa en la campanya escolar ‘Salvadors de Paraules’

Diputació participa en la campanya escolar ‘Salvadors de Paraules’
11 d'Abril de 2019

La Diputació de Castelló, junt amb l'Acadèmia Valenciana de la Llengua, ha participat en la iniciativa didàctica ‘Salvadors de paraules’ que du a terme el Col·legi Carles Salvador de Castelló per a la defensa i la promoció de la llengua valenciana

11 d'abril de 2019. La Diputació de Castelló, junt amb l'Acadèmia Valenciana de la Llengua, ha participat en la iniciativa didàctica ‘Salvadors de paraules’ que du a terme el Col·legi Carles Salvador de Castelló per a la defensa i la promoció de la llengua valenciana. Com resultat d'aquest projecte, el Govern provincial i el màxim òrgan regulador del valencià han editat el conte ‘Una faula com abans’, a través del qual es presenten les paraules valencianes, poc conegudes o usades només per la gent major, que l’alumnat ha decidit salvar i posar en valor.

El vicepresident primer i diputat provincial de Cultura, Vicent Sales, ha participat en aquest emotiu acte junt amb el president de l'AVL, Ramón Ferrer, el conseller d'Educació, Vicent Marzà, i l'alcaldessa de Benassal i presidenta de la Fundació Carles Salvador, Mª Luz Monterde.

Sales ha agraït a tothom el treball realitzat amb aquesta iniciativa i ha expressat el seu compromís “per defendre i posar en valor la nostra llengua”.

Cal recordar que el Govern provincial du a terme una aposta ferma per la promoció de l'ús del valencià a la província a través de les línies d'ajudes, l'edició de llibres en valencià i diverses activitats culturals i literàries com el concurs de narrativa en valencià Josep Pascual i Tirado.

"Treballem, igual que va fer el mestre Carles Salvador i igual que fan els nostres estudiants, perquè mai es detinga la llarga vida de les nostres paraules valencianes", ha assenyalat Sales.