La Diputació Provincial de Castelló posa en marxa el servei de cita prèvia per a diversos tràmits.
Logo de la Diputació de Castelló

Actualitat

Diputació lidera el suport institucional de la província

Diputació lidera el suport institucional de la província
28 de Gener de 2019

La Diputació de Castelló lidera el suport institucional de la província per a ajudar a fer que la indústria ceràmica puga continuar creixent i generant més riquesa a la província

28 de gener de 2019. La Diputació de Castelló lidera el suport institucional de la província per a ajudar a fer que la indústria ceràmica puga continuar creixent i generant més riquesa a la província. El president de la Diputació, Javier Moliner, ha inaugurat aquest matí l'estand provincial de Cevisama que enguany aglutina la participació històrica de 22 ajuntaments de la província amb la programació de més d'una trentena d'activitats adreçades a posar en valor el producte ceràmic castellonenc des de l'àmbit institucional.

El president provincial ha assegurat que “estem visibilitzant i llançant un missatge clar per part de totes les administracions locals i la provincial en favor del sector ceràmic. Els diem a expositors, a treballadors i treballadores i empresariat que durant aquests cinc dies ens deixarem la pell per a crear l'ecosistema necessari que permeta que ells venguen més, perquè venent més crearan més ocupació, generaran més riquesa i donaran més prosperitat als nostres pobles i ciutats”.

És per això que l'estand provincial de la Diputació en Cevisama es constitueix en un punt de trobada provincial en què, tal com ha assegurat el president Moliner, “participem alineant els recursos de les administracions públiques i el múscul de les nostres empreses. Darrere d'aquesta gran marca està una província, estan els 16 pobles i ciutats que concentren el 95% de la producció ceràmica nacional, més de 200 empreses valentes i més de 22.000 persones que treballen en el sector. I, a més, enguany sumem els municipis guanyadors del Pla de regeneració urbana, mitjançant el qual han aconseguit transformar nous espais urbans amb la ceràmica com a protagonista. El primer any participem amb sis municipis i avui ja som 22”.

Una participació històrica d'ajuntaments que troben en l'estand provincial un espai en què poder celebrar qualsevol acte durant aquesta setmana per a posar en valor les accions que fan a favor de la ceràmica, i de la què Moliner ha assegurat que “és fonamental que transmetem aqueixa imatge de cohesió, de ser capaços de superar qualsevol diferència per a vindre ací tots junts, i des de la Diputació és un honor aglutinar tots els municipis”.

El president de la Diputació ha agraït a tots els ajuntaments la seua participació i els ha animat a “utilitzar aquest espai en l'epicentre de Cevisama com el generador de confiança des del públic, perquè estem en un moment en què quan apareixen incerteses és fonamental que institucionalment de forma coordinada i cohesionada llancem un missatge clar de suport al sector ceràmic, que tenim tots assumit però que cal visibilitzar”.

Cal destacar que Cevisama és la fira professional del sector més internacional de totes les que se celebren en el panorama nacional i ofereix als seus expositors, com serà el cas de tots els municipis que s'han sumat a la proposta provincial, una porta oberta a més de 140 països i més de 80.000 compradors de tot el món.

Intenda agenda de treball i activitat en l'estand provincial

Junt amb el suport històric de municipis en l'estand provincial de Cevisama hi ha programada una completa agenda d'activitats que ha coordinat la Diputació amb l'objectiu que tots els ajuntaments puguen donar a conéixer les iniciatives que duen a terme per a recolzar tan important sector industrial a la província.

“Les presentacions quasi se solapen, ja hi ha programats més de 30 esdeveniments i volem que tots els que vinguen de fora puguen comprovar que ací els pobles tenen idees noves per a plasmar ceràmica com una forma d'entendre l'entorn urbà, com una forma d'innovar i per a fer del nostre territori una permanent fira d'exposicions del producte ceràmic”, ha indicat Moliner, qui ha destacat que “és difícil vendre el que tu no consumeixes i, per tant, si volem que la ceràmica entre dins dels prescriptors dels espais urbans del món caldrà convertir els nostres pobles i ciutats en aparadors d'aqueix ús. I crec, que en aquests moments s'està treballant molt bé en aqueixa línia i val la pena que ací, en aquesta setmana en què es va a concentrar tot l'entorn ceràmic, li ho contem al món, i ho contem des d'aquest estand”.

Suport al clúster ceràmic provincial

El Govern provincial porta mesos coordinant amb els municipis una completa agenda de treball amb demostracions i presentacions que dinamitzaran l'activitat de l'estand de la província de Castelló.

D'aquesta manera, es pretén optimitzar recursos i posar d'una forma més eficient a disposició del sector totes les iniciatives que la Diputació i els ajuntaments del clúster ceràmic dediquen al sector industrial amb més pes a la província.

El Govern provincial realitzarà durant els dies de fira presentacions tècniques especialment adreçades a especialistes, productors i prescriptors de ceràmica castellonenca. Mostrarà els seus projectes més emblemàtics com SOLCONCER, sobre noves aplicacions de la ceràmica i els avantatges de l'ús d'aquesta enfront d'altres solucions constructives existents en el mercat, així com el projecte VIGILANCER, creat amb l'objectiu de millorar la competitivitat del sector ceràmic, dotant-lo d'una potent eina de vigilància competitiva. Això, junt amb les novetats del Pla ceràmic de regeneració urbana i els premis Som Ceràmica, protagonitzaran les presentacions de la Diputació.

Nota: el llistat dels 22 municipis que participen junt amb la Diputació en Cevisama és el següent: l'Alcora, Vila-real, Onda, Castelló, Ribesalbes, Almassora, Nules, Sant Joan de Moró, Betxí, la Vall d'Alba, Llucena, Borriana, Xilxes, Cabanes, Figueroles, Moncofa, Vilafamés, la Llosa, Benicàssim, Peníscola, Montán i les Coves de Vinromà.