Logo de la Diputació de Castelló

Actualitat

Diputació incorpora joves al seu Servei de Restauració

Diputació incorpora joves al seu Servei de Restauració
27 de Maig de 2019

La Diputació de Castelló comptarà en el seu Servei de Restauració a partir del pròxim 3 de juny amb nou joves en pràctiques que se sumen als sis que ja estan realitzant els seus treballs en el Servei

27 de maig de 2019. La Diputació de Castelló comptarà en el seu Servei de Restauració a partir del pròxim 3 de juny amb nou joves en pràctiques que se sumen als sis que ja estan realitzant els seus treballs en el Servei. La duració de les beques és d'un any prorrogable a un altre més. Quatre d'ells es corresponen amb especialitat de pintura mural, un en especialitat tèxtil, tres en especialitat pintura i escultura i un últim en especialitat arqueologia.

Els becaris i becàries de l'especialitat pintura mural, iniciaran molt prompte els treballs de restauració de les pintures murals de l'església de Sant Pere del Grau de Castelló., ja que aquest mateix dimecres es munten les bastides.

Aquesta intervenció es realitzarà en dues fases: la primera fase comprén la restauració de la capella de la Mare de Déu del Lledó i el lateral dret de l'altar i la segona fase comprendrà la restauració del lateral esquerre i el frontal de l'altar. Una intervenció que es realitzarà sota la supervisió del personal tècnic de pintura del Servei de Restauració i de la què el vicepresident i diputat provincial de Cultura ha destacat que “ajudem els nostres pobles i ciutats a mantindre en el millor estat el seu patrimoni històric, no sols com a part de la nostra identitat i la nostra història, sinó com a actiu de cara a seguir dinamitzant-los com a recursos turístics”.

Reclam cultural, religiós i turístic

La col·laboració de la Diputació amb els bisbats és part important del treball de restauració del patrimoni sacre que realitza el Govern provincial a través del seu Servei de Restauració. Bona mostra d'això és la quarta edició de l'exposició d'art sacre més ambiciosa de la província, La Llum de la Memòria, que roman fins al pròxim mes de juliol a la capital de la Plana, després d'haver tingut la visita de milers de visitants en les seues seus anteriors a Villahermosa, Benassal-Castellfort i Caudiel-Jérica.

Un altre exemple és l'ambiciós projecte de recuperació del conjunt arquitectònic de l'ermita de Sant Joan de Penyagolosa, per al què la Diputació ha activat un procés de participació pública, per tal de demanar totes les opinions i sensibilitats entorn de tan emblemàtic bé patrimonial castellonenc. I cal recordar també el compromís adquirit amb la restauració del santuari de la Cova Santa d'Altura per a convertir-lo en emblema del turisme cultural a l'interior de la província.