La Diputació Provincial de Castelló posa en marxa el servei de cita prèvia per a diversos tràmits.
Logo de la Diputació de Castelló

Actualitat

Diputació impulsa la V Trobada Nacional d'Editorials Independents (ENDEI)

Diputació impulsa la V Trobada Nacional d'Editorials Independents (ENDEI)
28 de Febrer de 2019

La Diputació de Castelló impulsa la celebració de la V Trobada Nacional d'Editorials Independents (ENDEI) que reforça la província de Castelló com a seu cultural

28 de febrer de 2019. La Diputació de Castelló impulsa la celebració de la V Trobada Nacional d'Editorials Independents (ENDEI) que reforça la província de Castelló com a seu cultural. Així, el Govern provincial impulsa aquest esdeveniment cultural que tindrà lloc del 14 al 16 de març en la plaça de les Aules de Castelló i que es consolida com una trobada i punt de connexió entre les editorials, els lectors i lectores, escriptors i escriptores i altres professionals que rodegen el món del llibre vinguts de tota Espanya per a crear “una trobada única en ple centre de la capital de la Plana”.

Així ho ha posat en valor en la inauguració el vicepresident primer de la Diputació i diputat de Cultura, Vicent Sales, qui ha destacat que “continuem potenciant aquest esdeveniment per a contribuir amb això a continuar posicionant Castelló com el lloc en què ocorren les coses bones, també en l'àmbit cultural. Continuem treballant en iniciatives com aquesta que enriqueixen l'oferta cultural de la província, amb la capital al cap, i que al mateix temps ens posicionen com a seu cultural a Espanya i al món”.

Cal tindre en compte que les editorials independents s'adrecen en la seua totalitat a un públic general, encara que sí que hi ha una inclinació cap a la busca d'un lector i lectora més compromés i “d'omplir” els buits que deixen en el mercat les grans editorials.

En aqueix sentit, Sales ha posat en valor que “aquesta trobada té quelcom únic a tota Europa que és que permet una trobada directa entre editors, autories i professionals de la il·lustració, una trobada que permet que cada any nasquen nous títols fruit d'aquestes sinergies tan interessants”.

En la inauguració de l'ENDEI el vicepresident ha estat acompanyat de l'organització representada per Patricia Arterós i de Juan Vicente Centelles, de Llibreria Argot de Castelló.

Ja han participat més de 60 editorials

La consolidació de l'ENDEI en la programació cultural nacional ha permés ja que siguen més de 60 editorials de tota Espanya les que han passat per aquesta trobada. Entre elles destaquen noms com Alpha Decay, Alrevés, Aristas Martínez, Astiberri, Asteroide, Libros del Imaginario, Libros del Innombrable, Melusina, Menoscuarto o Nórdica Libros.