La Diputació Provincial de Castelló ha représ el servei d'expedició de certificats digitals. Consulta els horaris d'atenció al públic.
Logo de la Diputació de Castelló

Actualitat

Dia de la Província 2019
Dia de la Província 2019
Pla Castelló 135
Pla Castelló 135
Nuestro canal de Youtube
Conoce de cerca toda la actualidad de la diputación de forma ágil y amena.
Dia de la Província 2019
Dia de la Província 2019
Pla Castelló 135
Pla Castelló 135
Nuestro canal de Youtube
Conoce de cerca toda la actualidad de la diputación de forma ágil y amena.

Diputació impulsa la innovació en el creixement empresarial per a generar riquesa i ocupació

Diputació impulsa la innovació en el creixement empresarial per a generar riquesa i ocupació
19 de Novembre de 2018

La Diputació de Castelló impulsa el creixement empresarial a la província amb programes tan innovadors com el Castelló Global Program de la mà de l'Espaite de la UJI per a generar ocupació i riquesa a la província i que la seua economia es base cada dia més en el coneixement.

19 de novembre de 2018. La Diputació de Castelló impulsa el creixement empresarial a la província amb programes tan innovadors com el Castelló Global Program de la mà de l'Espaite de la UJI per a generar ocupació i riquesa a la província i que la seua economia es base cada dia més en el coneixement. Cal tindre en compte que en les seues edicions anteriors aquesta consolidada iniciativa ha suposat ja la creació de 49 llocs de treball en la trentena d'empreses participants, amb el benefici que això suposa per al territori. Cal tindre en compte que la diversitat territorial de les empreses que participen és una dels seus més destacades qualitats, perquè en les seues sis edicions de recorregut ja han passat 59 empreses de la província ubicades en 25 municipis distints i operand en sectors d'activitat diferents.

El diputat de Promoció Econòmica, Salvador Aguilella, ha participat aquest matí en la clausura del Castelló Global Program que ha tingut lloc en l'Espaitec. "Constatem com el Castelló Global Program es consolida com una eina útil per a generar millors oportunitats econòmiques a la nostra província. La qualitat dels projectes presentats, les seues enormes possibilitats per a accelerar el seu creixement mitjançant la innovació, ens fan ser optimistes i poder assegurar que estem sent útils a la nostra província en generar aquests programes que incentiven aqueix creixement de forma fiable i sostenible. Castelló GLobal Program es referma com a programa pioner perquè les empreses optimitzen els seus recursos, cresquen, i amb això generen ocupació als nostres pobles, clau estratègica del Govern provincial per a continuar millorant la qualitat de vida a la província. En definitiva, és un recurs molt útil per a ajudar les empreses a consolidar-se i generar ocupació als nostres municipis”

En la clausura ha tingut lloc la presentació del pla de creixement empresarial personalitzat de les empreses que han participat en el programa. Un document  desenvolupat conjuntament entre les nou firmes seleccionades i els mentors assignats, que servirà de full de ruta per al seu creixement en els pròxims tres anys.

Entre els objectius presentats per les empreses per a aconseguir créixer en volum i facturació a  curt i mitjà termini destaca: l'aposta per contractar més personal qualificat; invertir en formació contínua per al personal; millorar els processos industrials apostant per la digitalització; invertir més i millor en comunicació, especialment en màrqueting digital per a arribar a nous clients fora de la província de Castelló; innovar a través de l'adquisició de nova maquinària i acords amb centres tecnològics i universitats; abordar el relleu generacional de les empreses a través de la formació; apostar per projectes sosteniblesment i socialment responsables; i desenrotllar, en alguns casos, plans d'internacionalització per a arribar a nous mercats.

En definitiva, “una sèrie de mesures que en els pròxims anys transformen el teixit empresarial de Castelló i acosten a la província cap a un model d'economia on la innovació i el coneixement siguen motor d'èxit”, ha incidit el diputat..

Per la seua banda el director de Gestió del Parc Científic, Tecnològic i Empreesarial de la Universitat Jaume I (Espaitec), Juan Antonio Bertolín, ha assegurat que “la presentació del pla de creixement d'avui posa en manifest l'evolució dels projectes en els cinc mesos del desenvolupament del programa”. Així, ha explicat que “treballar amb les empreses per a ajudar-los a identificar les seues necessitats i col·laborar amb elles en la redacció i posada en marxa d'un pla estratègic de creixement, és un els objectius del programa. Enguany hem reforçat l'abast de l'est objectiu gràcies a la incorporació de les sessions de mentorización des del primer moment”, conclou Bertolín.

Cal recordar que Castelló Global Program té com a finalitat facilitar el creixement i la innovació de les empreses de la província de Castelló a través de la innovació.

La prioritat és continuar generant riquesa a Castelló

Aquesta iniciativa que la Diputació du a terme en col·laboració amb l'Espaitec forma part del compromís del Govern provincial amb la seua prioritat de generar riquesa i noves oportunitats econòmiques als municipis castellonencs.

Programes de qualitat com aquest, o com el Move Up!, o l'Òrbita formen part d'una intensa labor de vertebració de recursos a disposició de les empreses de Castelló per a propiciar la seua consolidació i creixement com a via de generar ocupació.