La Diputació Provincial de Castelló posa en marxa el servei de cita prèvia per a diversos tràmits.
Logo de la Diputació de Castelló

Actualitat

Dia de la Província 2019
Dia de la Província 2019
Pla Castelló 135
Pla Castelló 135
Nuestro canal de Youtube
Conoce de cerca toda la actualidad de la diputación de forma ágil y amena.
Dia de la Província 2019
Dia de la Província 2019
Pla Castelló 135
Pla Castelló 135
Nuestro canal de Youtube
Conoce de cerca toda la actualidad de la diputación de forma ágil y amena.

Diputació impulsa els itineraris culturals del ‘Territori Templer

Diputació impulsa els itineraris culturals del ‘Territori Templer
19 de Maig de 2019

La Diputació de Castelló impulsa els itineraris culturals de la marca ‘Territori Templer’ per a consolidar-los com referents turístics i culturals a la província

19 de maig de 2019. La Diputació de Castelló impulsa els itineraris culturals de la marca ‘Territori Templer’ per a consolidar-los com referents turístics i culturals a la província. El Govern provincial ha aprovat una inversió de 60.110 euros per a la senyalització d'aquestes rutes que parteixen amb origen en el Castell de Peníscola des d'on irradiaran visitants i oportunitats turístiques a 12 municipis castellonencs.

Cal tindre en compte que aquesta iniciativa forma part del Pla director del Castell de Peníscola a través del què la Diputació pretén aprofitar al màxim la seua capacitat com a reclam turístic, per tal que revertesca en el màxim d'oportunitats per als municipis de tota la província. A través de la marca 'Territori Templer' el Govern provincial està treballant a convertir el llegat de la famosa Orde del Temple en un reclam turístic i cultural de primer nivell per a la província.

El vicepresident primer i diputat provincial de Cultura, Vicent Sales, ha destacat “el compromís del Govern provincial de convertir els nostres recursos patrimonials en una font inesgotable d'oportunitats per a generar riquesa i creixement als nostres pobles i sumar valor al territori. Es tracta de convertir el passat en el millor aliat del nostre present i el nostre futur, dinamitzant els recursos patrimonials al servei de la dinamització turística i econòmica dels nostres pobles”.

En aqueix sentit, és important assenyalar que aquesta actuació es contextualitza en les realitzades ja com a part del Pla director del Castell de Peníscola, seu a la costa de 'Territori Templer', amb l'objectiu d'impulsar el benefici econòmic i turístic dels recursos patrimonials de la província als seus pobles.

“Treballem per a fer dels nostres recursos patrimonials productes turístics, experiències que atraguen milers de visitants als nostres pobles. En aquest cas exportem el potencial turístic del Castell de Peníscola a la resta de municipis amb aquests itineraris turístics i culturals”, ha explicat el vicepresident Sales.

Una dotzena de municipis implicats en 'Territori Templer'

Junt amb Culla i Peníscola, seus del 'Territori Templer' a l'interior i la costa de Castelló, respectivament, aquest projecte turístic i cultural implica una dotzena de municipis castellonencs que es veuran beneficiats per aquestes actuacions com són: Santa Magdalena de Polpís, Alcalá de Xivert, la Salzadella, Albocàsser, Ares del Maestrat, Benassal, les Coves de Vinromà, Vistabella del Maestrat, Atzeneta del Maestrat i Borriana.