Logo de la Diputació de Castelló

Actualitat

Dia de la Província 2019
Dia de la Província 2019
Pla Castelló 135
Pla Castelló 135
Nuestro canal de Youtube
Conoce de cerca toda la actualidad de la diputación de forma ágil y amena.
Dia de la Província 2019
Dia de la Província 2019
Pla Castelló 135
Pla Castelló 135
Nuestro canal de Youtube
Conoce de cerca toda la actualidad de la diputación de forma ágil y amena.

Diputació iguala oportunitats i crea el programa de viatges 'Castelló per a tothom'

Diputació iguala oportunitats i crea el programa de viatges 'Castelló per a tothom'

28 de febrer de 2019. La Diputació de Castelló fomentarà el turisme inclusiu amb el seu innovador programa de viatges 'Castelló per a tots'. El president de la Diputació, Javier Moliner, ha presentat aquest matí junt amb el president de COCEMFE Castelló, Carlos Laguna, la fase pilot d'aquest programa de viatges adreçat a persones castellonenques amb discapacitat física i el cost del qual finança al 100% la Diputació.

La innovadora iniciativa es troba en fase d'adjudicació a l'empresa turoperadora i el seu termini de sol·licitud començarà quan les bases es publiquen en el BOP la setmana que ve. L'objectiu és, segons ha explicat el president Moliner, “ajudar a millorar la qualitat de vida de la gent de Castelló amb discapacitat i consolidar una província inclusiva i més justa. Una província on tinguen cabuda i compten amb les mateixes oportunitats”.

En aqueix sentit, el president ha subratllat que “volem que tota la gent de Castelló puga viatjar, conéixer la província i disfrutar-la. Creiem que, a més, aquest programa pilot serà un revulsiu perquè les empreses del sector vegen en aquest sector poblacional oportunitats de negoci”.

Cal assenyalar que els requisits per a disfrutar d'aquesta iniciativa és ser resident a la província de Castelló, tindre més de 18 anys i comptar amb el certificat de mobilitat reduïda. La Diputació ha dotat aquest programa pilot amb una inversió de 15.000 euros que en aquesta primera edició oferirà 40 places per a un viatge de 6 dies i 5 nits que tindrà lloc del 31 de març al 5 d'abril.

El president de COCEMFE, Carlos Laguna, ha agraït “la sensibilitat de la Diputació amb les persones amb discapacitat, perquè no hi ha res més frustrant per a nosaltres que voler viatjar amb normalitat i trobar-nos amb barreres en el camí que ens ho impossibiliten. A partir d'ara treballarem en aquesta experiència pilot, per a seguir millorant-la i animant també l'empresariat turístic a veure en les persones amb discapacitat un públic objectiu per a fer negoci”.

Cal assenyalar que, tal com ha indicat Laguna, a la província de Castelló hi ha entorn de 60.000 persones amb discapacitat, d'elles 45.000 es corresponen amb dificultats de mobilitat i funcionals.

Una 'còpia' del model del reeixit Castelló Sènior

Moliner ha explicat que el finançament del viatge també és a càrrec de la Diputació “en el cas de necessitar un acompanyant per a garantir la seua mobilitat”.

El disseny de les bases que regeixen aquest programa s'ha dut a terme de forma molt semblant a les del reeixit Castelló Sènior amb el què la Diputació porta anualment 10.000 persones majors de la província a disfrutar del turisme dels municipis de Castelló.

Així, Moliner ha explicat que “l'allotjament serà en un hotel de costa de mínim tres estreles i amb instal·lacions preparades i, a més dels menjars, s'inclourà una excursió adaptada per llocs turístics de la província. Hem copiat la reeixida fórmula de Castelló Sènior per a ampliar el programa i fer de Castelló una terra per a disfrutar tothom”.