Logo de la Diputació de Castelló

Actualitat

Diputació iguala oportunitats i crea el programa de viatges 'Castelló per a tothom'

Diputació iguala oportunitats i crea el programa de viatges 'Castelló per a tothom'
28 de Febrer de 2019

La Diputació de Castelló fomentarà el turisme inclusiu amb el seu innovador programa de viatges 'Castelló per a tots'

28 de febrer de 2019. La Diputació de Castelló fomentarà el turisme inclusiu amb el seu innovador programa de viatges 'Castelló per a tots'. El president de la Diputació, Javier Moliner, ha presentat aquest matí junt amb el president de COCEMFE Castelló, Carlos Laguna, la fase pilot d'aquest programa de viatges adreçat a persones castellonenques amb discapacitat física i el cost del qual finança al 100% la Diputació.

La innovadora iniciativa es troba en fase d'adjudicació a l'empresa turoperadora i el seu termini de sol·licitud començarà quan les bases es publiquen en el BOP la setmana que ve. L'objectiu és, segons ha explicat el president Moliner, “ajudar a millorar la qualitat de vida de la gent de Castelló amb discapacitat i consolidar una província inclusiva i més justa. Una província on tinguen cabuda i compten amb les mateixes oportunitats”.

En aqueix sentit, el president ha subratllat que “volem que tota la gent de Castelló puga viatjar, conéixer la província i disfrutar-la. Creiem que, a més, aquest programa pilot serà un revulsiu perquè les empreses del sector vegen en aquest sector poblacional oportunitats de negoci”.

Cal assenyalar que els requisits per a disfrutar d'aquesta iniciativa és ser resident a la província de Castelló, tindre més de 18 anys i comptar amb el certificat de mobilitat reduïda. La Diputació ha dotat aquest programa pilot amb una inversió de 15.000 euros que en aquesta primera edició oferirà 40 places per a un viatge de 6 dies i 5 nits que tindrà lloc del 31 de març al 5 d'abril.

El president de COCEMFE, Carlos Laguna, ha agraït “la sensibilitat de la Diputació amb les persones amb discapacitat, perquè no hi ha res més frustrant per a nosaltres que voler viatjar amb normalitat i trobar-nos amb barreres en el camí que ens ho impossibiliten. A partir d'ara treballarem en aquesta experiència pilot, per a seguir millorant-la i animant també l'empresariat turístic a veure en les persones amb discapacitat un públic objectiu per a fer negoci”.

Cal assenyalar que, tal com ha indicat Laguna, a la província de Castelló hi ha entorn de 60.000 persones amb discapacitat, d'elles 45.000 es corresponen amb dificultats de mobilitat i funcionals.

Una 'còpia' del model del reeixit Castelló Sènior

Moliner ha explicat que el finançament del viatge també és a càrrec de la Diputació “en el cas de necessitar un acompanyant per a garantir la seua mobilitat”.

El disseny de les bases que regeixen aquest programa s'ha dut a terme de forma molt semblant a les del reeixit Castelló Sènior amb el què la Diputació porta anualment 10.000 persones majors de la província a disfrutar del turisme dels municipis de Castelló.

Així, Moliner ha explicat que “l'allotjament serà en un hotel de costa de mínim tres estreles i amb instal·lacions preparades i, a més dels menjars, s'inclourà una excursió adaptada per llocs turístics de la província. Hem copiat la reeixida fórmula de Castelló Sènior per a ampliar el programa i fer de Castelló una terra per a disfrutar tothom”.