La Diputació Provincial de Castelló ha représ el servei d'expedició de certificats digitals. Consulta els horaris d'atenció al públic.
Logo de la Diputació de Castelló

Actualitat

Diputació i les principals empreses ceràmiques s'emplacen a continuar treballant

Diputació i les principals empreses ceràmiques s'emplacen a continuar treballant
3 de Maig de 2019

La Diputació de Castelló i les principals empreses del sector ceràmic provincial s'han emplaçat a continuar treballant després de la fructífera reunió mantinguda ahir al Palau provincial

3 de maig de 2019. La Diputació de Castelló i les principals empreses del sector ceràmic provincial s'han emplaçat a continuar treballant després de la fructífera reunió mantinguda ahir al Palau provincial i definir així les reivindicacions sel sector castellonenc davant la Unió Europea perquè el futur model energètic que la UE ha de definir abans de juliol no afecte l'ocupació i la competitivitat del sector.

La pròxima cita important respecte d'això serà la reunió tècnica que mantindrà dilluns que ve 6 de maig la patronal de la cogeneració ACOGEN amb la Direcció General d'Energia de la Comissió Europea. Després d'aquesta trobada, i en funció de les seues conclusions, el president provincial, Javier Moliner, de la mà de les empreses ceràmiques castellonenques avançarà en la defensa dels interessos de Castelló i traslladarà al comissari europeu les necessitats i singularitats del sector respecte a la cogeneració per tal que es tinguen en compte i s'eviten les nefastes conseqüències que tindria una penalització a la cogeneració per a la deslocalització empresarial en la ceràmica, amb la conseqüent pèrdua de centenars de llocs de treball a la província.

Tal com ha assegurat el president Moliner, “després d'una fructífera reunió amb les empreses més importants del sector ceràmic, i ja establit la via directa de comunicació amb el comissari europeu, avancem de forma coordinada per a defendre la viabilitat d'un sector que genera milers de llocs de treball a la nostra província. Hem de tindre clar que hi ha molt en joc, perquè si la Unió Europea fa cas de les propostes del Govern d'Espanya en l'esborrany del Pla nacional d'energia i clima pujaran un 15% els costos de producció de la nostra ceràmica a Castelló, amb la qual cosa moltes empreses se n'aniran a produir a altres llocs”.

I és que cal tindre en compte que aquest és un moment estratègic i de vital importància, perquè el Govern d'Espanya ha remés l'esborrany del Pla nacional d'energia i clima (PNIEC), igual que la resta d'estats membres, i ara la Comissió Europea és la que analitza aqueixes propostes abans d'emetre les seues indicacions genèriques a tots els països abans del pròxim mes de juliol.

“Hem obert un canal de comunicació directa amb la Comissió per a traslladar de forma àgil i eficaç les terribles conseqüències econòmiques que comportaria per a l'economia de la província de Castelló el fre a la cogeneració energètica i anem a ajudar a fer que es tinga en compte la singularitat del sector industrial ceràmic castellonenc”, assenyala Moliner.

Tal com manifesta l’empresariat del sector, el risc de deslocalització d'empreses de la província és molt important a curt termini, ja que penalitzar la deslocalització encariria el procés productiu ceràmic en un percentatge de fins al 30%. A més, posen en valor com a diferència respecte a la cogeneració de la resta d'Espanya que la de la província de Castelló en el sector ceràmic és de molt alta eficiència, fins al 95%, ja que es consumeix en el mateix territori que es fabrica, la qual cosa incideix clarament en aqueixa eficiència. Un altre factor clau en la defensa de la cogeneració per part del sector ha sigut a més la seua contribució a mantindre l'estabilitat en la xarxa elèctrica, evitant els talls de subministrament.

Defendre els interessos de Castelló a Europa

El caràcter europeista de Moliner en tota la seua trajectòria política al capdavant de la Diputació de Castelló l’ha portat a mantindre constant la seua defensa dels interessos de la província de Castelló, també en la Unió Europea. Així, ja siga com a president al seu dia del principal lobby europeu de províncies Partenàlia i ara a través de l'oficina informativa Europe Direct Castelló, el president del Govern provincial manté obert de forma permanent un canal d'informació i comunicació amb les actuacions i directives europees que poden afectar d'alguna manera la província de Castelló.

NOTA: Adjuntem el llistat d'empreses que van participar en la reunió d'ahir i amb les què la Diputació coordinarà el treball davant la Unió Europea: ATOMIX, ATOMIZADORA, ASTECA, AZULIBER, CERÀMICA NULENSE, AZULMED, EUROATOMITZAT, GRESPANIA, KERABEN, PAMESA, PORCELANOSA, GRUP TERRA ATOMITZADA, SAMCA.