Logo de la Diputació de Castelló

Actualitat

Diputació i la Fundació Caixa Castelló impulsen el talent dels jóvens músics castellonencs

15 d'Octubre de 2018
Diputació i la Fundació Caixa Castelló impulsen el talent dels jóvens músics castellonencs
La Diputació de Castelló i la Fundació Caixa Castelló impulsen el talent cultural castellonenc a través del concert 'Els Sons de la Mediterrània' a càrrec de 10 dels millors alumnes de l'últim any del grau superior de música de l'Orquestra Barroca del Conservatori Superior de Música Salvador Seguí Castelló, una referència nacional en l'ensenyança especialitzada de música antiga.

15 d'octubre de 2018. La Diputació de Castelló i la Fundació Caixa Castelló impulsen el talent cultural castellonenc a través del concert 'Els Sons de la Mediterrània' a càrrec de 10 dels millors alumnes de l'últim any del grau superior de música de l'Orquestra Barroca del Conservatori Superior de Música Salvador Seguí Castelló, una referència nacional en l'ensenyança especialitzada de música antiga. El president de la Diputació, Javier Moliner, ha assistit al recital que ha tingut lloc en el Museu Sorolla de Madrid junt amb altres reconeguts invitats del panorama social i cultural.

El president ha assenyalat que “des del Govern provincial estem molt orgullosos dels nostres músics i de com el seu talent és reconegut en les més altes esferes culturals. Des de la Diputació promovem l'aprenentatge musical com a part de les nostres més arrelades tradicions”.

L'Orquestra Barroca del Conservatori Superior de Castelló, creada en 2016, està formada per alguns dels joves músics més talentosos de la Comunitat Valenciana. És una agrupació dedicada a la interpretació de repertori barroc i clàssic amb criteris històrics i instruments antics, que actua com a vaixell almirall del departament de música antiga. L'orquestra treballa sota la direcció del violinista Ángel Sampedro, pioner de la música antiga a Espanya i, gràcies al suport de la Fundació Caixa Castelló, ha actuat, amb gran acollida del públic, en les dues últimes temporades de concerts de la Sala Sant Miquel de Castelló, així com en el marc de la Mediterranean Network for Music.

Un programa dedicat als països mediterranis

Per a la seua presentació en el Museu Sorolla de Madrid, l'Orquestra Barroca del Conservatori Superior de Castelló proposa un programa de concert dedicat a la música dels països mediterranis. Igual que el jove Joaquín Sorolla va viatjar per a formar-se com a artista a les ciutats de Madrid, Roma i París, els joves músics de l'orquestra interpretaran la música que els compositors del Barroc van escriure per a aqueixes mateixes ciutats, que constitueix la base d'identitat de la cultura europea.

Entre els assistents al concert es trobaven escriptors com ara Rosa Montero o Iñaki Echarte, periodistes com Isabel Gemio o Pilar Urbano, diplomàtics com Inocencio Arias i altres personalitats com Sebastián Abella, president de la Comissió Nacional del Mercat de Valors.