La Diputació Provincial de Castelló posa en marxa el servei de cita prèvia per a diversos tràmits.
Logo de la Diputació de Castelló

Actualitat

SEU ELECTRÒNICA
Realitza els teus tràmits, gestions tributàries, pagaments o consultes en els nostres serveis online per a ciutadans i empreses.
PORTAL DE TRANSPARÈNCIA
La nostra eina de treball per a rendir comptes davant la ciutadania i atendre les seues propostes.
SEU ELECTRÒNICA
Realitza els teus tràmits, gestions tributàries, pagaments o consultes en els nostres serveis online per a ciutadans i empreses.
PORTAL DE TRANSPARÈNCIA
La nostra eina de treball per a rendir comptes davant la ciutadania i atendre les seues propostes.

Diputació i la Cambra de Comerç convoquen ajudes per a impulsar la competitivitat

Diputació i la Cambra de Comerç convoquen ajudes per a impulsar la competitivitat
7 de Maig de 2019

La Diputació de Castelló i la Cambra de Comerç de Castelló sumen esforços per a ajudar els autònoms i les xicotetes i mitjanes empreses de la província a millorar la seua competitivitat a través de les tecnologies i la innovació

7 de maig de 2019. La Diputació de Castelló i la Cambra de Comerç de Castelló sumen esforços per a ajudar els autònoms i les xicotetes i mitjanes empreses de la província a millorar la seua competitivitat a través de les tecnologies i la innovació. Així, ambdues entitats han convocat dos programes d'ajudes, InnoCambres i TicCambres, cofinançats al 50% per la Diputació i la UE amb Fons FEDER la inscripció dels quals començarà els dies 14 i 15 de maig.

El diputat de Promoció Econòmica, Salvador Aguilella, ha assegurat que “la competitivitat avui en dia passa per la innovació permanent, per això hem impulsat aquests programes enfocats a aconseguir un creixement econòmic sostingut i desenvolupar l'economia digital per a obrir mercats a tot el món i, amb això, noves oportunitats i riquesa als nostres pobles. Les empreses ja poden preparar la documentació per tal de presentar-se com més prompte millor, recordem que la seua incorporació als programes serà per ordre d'arribada de les sol·licituds, d'ací que avui difonguem el seu contingut”.

En aqueix sentit, Aguilella ha posat en valor que “les xicotetes i mitjanes empreses i els autònoms són de vital importància en la xarxa de teixit empresarial de la província, generant ocupació en tots i cada un dels 135 municipis de la província. És per això que és tan important dotar de recursos aquestes empreses perquè continuen innovant a través de les tecnologies de la informació i comunicació, comerç electrònic i màrqueting digital perquè continuen ampliant el seu horitzó de negoci i, amb això, també el benefici que això suposa per al nostre territori”.

I és que cal tindre en compte que ja són un total de 188 empreses de més de 30 municipis castellonencs les que s'han beneficiat d'aquests programes en edicions anteriors, predominant les ubicades a les ciutats, però també amb un important abast a l'interior de la província, amb participació d'autònoms i pimes d'Albocàsser, Altura, Atzeneta, Benassal, Chóvar, Cinctorres, Figueroles, Gaibiel, la Vilavella, Montán, Morella, Sant Mateu, Segorbe, Vilafranca del Cid, Vilafamés, Vistabella del Maestrat i Zucaina.

La presidenta de la Cambra de Comerç, Lola Guillamón, ha assegurat en la presentació d'aquests programes de ‘Millora de la competitivitat de les PIMES i autònoms / INNOCÁMARAS’ i ‘Digitalització de pimes i autònoms / TICCAMBRES’ que “estan enfocats a contribuir a la millora de la competitivitat, mitjançant la innovació permanent per a aconseguir un creixement econòmic sostingut i desenvolupar l'economia digital, incloent-hi el comerç electrònic, per al creixement, la competitivitat i la internacionalització de les empreses de la nostra província”.

Funcionament en dues fases diferenciades

Així, tal com ha explicat la presidenta Guillamón en la presentació, “hi ha dues fases integrades en aquests programes per a impulsar i millorar el desenvolupament d’eines d'aquestes empreses, incrementar la seua oferta de serveis ‘TIC’ i adaptar-les a les demandes reals dels seus negocis”.

Cal assenyalar que els programes INNOCAMBRES i TICCCAMBRES compten amb un finançament de fins al 100% i en la fase II amb una financiació de fins al 50%.

Nota: El termini de presentació de sol·licituds al programa INNOCAMBRES s'obrirà el dia 14 de maig a les 9:00 hores i TICCAMBRES el 15 de maig també a les 9:00 hores. Les sol·licituds de participació podran realitzar-se de manera presencial o a través de la seu electrònica, i l'admissió de les empreses serà per rigorós ordre d'hora de presentació, sempre que la documentació presentada per l'empresa estiga completa.