Logo de la Diputació de Castelló

Actualitat

Diputació i el CEEI consoliden el Move UP! amb el què ja s'han implantat 72 empreses

Diputació i el CEEI consoliden el Move UP! amb el què ja  s'han implantat 72 empreses
1 d'Abril de 2019

La Diputació de Castelló i el Centre Europeu d'Empreses Innovadores de Castelló (CEEI Castelló) consoliden avui amb l'inici de la quarta edició del programa ‘Move Up! Emprén amb Èxit’ aquesta iniciativa com a recurs útil a l'hora de transformar en empreses generadores d'ocupació i riquesa el talent de les persones emprenedores de la província

1 d'abril de 2019. La Diputació de Castelló i el Centre Europeu d'Empreses Innovadores de Castelló (CEEI Castelló) consoliden avui amb l'inici de la quarta edició del programa ‘Move Up! Emprén amb Èxit’ aquesta iniciativa com a recurs útil a l'hora de transformar en empreses generadores d'ocupació i riquesa el talent de les persones emprenedores de la província. I és que tal com s'ha posat de manifest avui en la primera jornada del Move Up! 2019, aquest programa ha fet realitat ja la implantació d'un total de 72 empreses a 38 municipis de la província. 

El president de la Diputació, Javier Moliner, ha participat en la sessió inaugural que ha tingut lloc al Palau Provincial amb la presentació de les 25 millors idees innovadores de la província que ja inicien aquest programa per a convertir-les en negocis als municipis de Castelló. Moliner ha assegurat que “amb el Move Up volíem congregar totes les eines possibles perquè les idees acaben transformant-se en empreses, en generadors de riquesa i ocupació al nostre entorn. Gràcies a aquest programa hi ha cada vegada més llocs de la nostra província on han sorgit aqueixes iniciatives empresarials que ja s'han arrelat al territori, generant riquesa als nostres pobles. Quelcom que sempre és motiu d'alegria i que és doble motiu d'alegria quan, a més, es produeix a llocs on viu poca gent, com també ha ocorregut en molts casos del Move Up”.

En aqueix sentit, Moliner ha posat en valor l'impacte positiu que ha tingut aquest programa especialment a l'entorn rural. “Si quelcom molt positiu ha tingut també el Move Up en les edicions anteriors és que en entorns rurals d'escassíssima població hagen aparegut iniciatives empresarials que ja suposen un percentatge molt important de l'ocupació d'aqueixa zona. Així que hem aconseguit no sols que el talent es quede al territori, sinó que aqueixa reversió del talent al territori supose també el manteniment de la població i de la singularitat i riquesa de la nostra identitat com a província que no volem perdre”. I és que el Move Up ja ha propiciat la implantació d'empreses a pobles com ara Vilafamés, Tírig, Atzeneta, Ares del Maestrat, Aín, Altura o Culla. 

Tal és la consolidació i l'excel·lent reputació que ha tingut aquest programa entre el sector emprenedor i empresarial provincial que ja abans de l'obertura de la inscripció van ser més de 50 les persones emprenedores que s'hi han interessat.

Per part del CEEI Castelló, el seu director, Justo Vellón, ha explicat que “no hi ha res més contagiós que la il·lusió i l'esforç de la persona que vol tirar endavant el seu projecte empresarial, el seu projecte de vida, disposada a aprendre cada una de les fases del programa per a traslladar-lo a la seua idea de negoci. En aquesta quarta edició, i treballar braç a braç amb quasi un centenar de projectes, és ja la millor garantia de la qualitat del que arranquem avui. Iniciem un camí complicat, emprendre no és fàcil, i comptareu amb els millor personal tècnic, les millors persones col·laboradores i mentores perquè aquest programa està perfectament alineat amb el nostre objectiu d'aportar valor a persones emprenedores i empreses en fases primerenques per a ajudar-les a créixer i generar ocupació per a tota la província. Aquest és el millor exemple que Castelló és una província emprenedora, i és el nostre treball detectar el talent per a ajudar a generar riquesa a la província, amb la diversitat de sectors que veniu representant. La nostra responsabilitat és oferir els millors escenaris possibles perquè això siga realitat. Comenceu 25 persones emprenedores, n’arribareu 10 a la fase final i els premis seran per a les tres millors per a invertir en el seu projecte empresarial. Esteu davant d'un dels programes per a persones emprenedores més potents d'Espanya, així que el millor consell és que ho aprofiteu”.

Contingut del programa

Cal assenyalar que Move Up consta de tres fases i una fase prèvia de selecció de projectes que les persones participants hauran d'anar superant d'acord amb el contingut i els criteris de valoració establits en les bases reguladores, que es podran consultar en breu en la web de la Diputació.

Així, les dues primeres fases (‘Desperta la teua idea’ i ‘Connecta la teua idea’) es corresponen amb dues fases formatives amb tutorials personalitzades, al final de les quals les persones participants hauran de defendre el seu model de negoci amb una presentació. La tercera de les fases del programa ‘Emprén la teua idea’, les persones participants coneixeran l'àmbit de la gestió empresarial a través de la creació d'empreses simulades.

La Diputació, dinamitzadora del talent a la província

Un dels objectius principals del Govern provincial de Castelló és el de ser artífex del progrés a la província. És per això que part important del treball de Promoció Econòmica que està duent a terme la Diputació se centra a posar en marxa iniciatives junt amb institucions dedicades a l'emprenedoria i a l'innovació com ara la Cambra de Comerç (PICE), l'Espaitec (Castelló Global Program) i el CEEI (Move Up), sobretot pel que fa a captació del talent de les persones de Castelló, perquè revertesca en el màxim d'oportunitats econòmiques al territori.

Iniciatives com aquesta formen part del treball que realitza la Diputació a través del Servei de Promoció Econòmica per a impulsar accions innovadores a la província per a generar més oportunitats laborals a través de l'emprenedoria. Així, amb els seus tres programes capçalera com són el Move Up!, el Castelló Global Program i l'Òrbita comprén els distints reptes amb què una persona emprenedora es troba a l'hora de materialitzar la seua idea empresarial.

Persones emprenedores i sectors participants

Les 25 persones emprenedores que avui comencen la seua participació en el programa Move Up presenten idees empresarials dels sectors del turisme, la gastronomia ecològica, la impressió i disseny 3D o els idiomes. Pertanyen als municipis de Castelló, Vila-real, Borriana, Vinaròs, Almassora, la Vall d’Uixó, Betxí, Torreblanca, Vistabella, Altura i la Vall d'Alba.