La Diputació Provincial de Castelló posa en marxa el servei de cita prèvia per a diversos tràmits.
Logo de la Diputació de Castelló

Actualitat

Dia de la Província 2019
Dia de la Província 2019
Pla Castelló 135
Pla Castelló 135
Nuestro canal de Youtube
Conoce de cerca toda la actualidad de la diputación de forma ágil y amena.
Dia de la Província 2019
Dia de la Província 2019
Pla Castelló 135
Pla Castelló 135
Nuestro canal de Youtube
Conoce de cerca toda la actualidad de la diputación de forma ágil y amena.

Diputació i Ajuntament de Benicàssim llancen FIB Pro Startup

Diputació i Ajuntament de Benicàssim llancen FIB Pro Startup
16 de Maig de 2019

La Diputació de Castelló i l'Ajuntament de Benicàssim han decidit impulsar una iniciativa encaminada a potenciar el talent, la innovació i la tecnologia entorn del clúster de la indústria musical

16 de maig de 2019. La Diputació de Castelló i l'Ajuntament de Benicàssim han decidit impulsar una iniciativa encaminada a potenciar el talent, la innovació i la tecnologia entorn del clúster de la indústria musical. Així, treballant junt amb el CEEI, Llançadora i el FIB, han creat el I Programa FIB Pro Startup, convertint la província de Castelló en pionera a nivell nacional.

El lideratge aconseguit per Castelló Terra de Festivals en la indústria musical europea serveix ara per a fer un pas més i posicionar la província com referent també en el reforç del talent i la innovació. D'aquesta manera, Javier Moliner pretén que Castelló siga també líder en la investigació, el desenvolupament i la innovació.

Per a donar aquest important pas cap al lideratge tecnològic de la província de Castelló, El Govern provincial i l'Ajuntament de Benicàssim s'han aliat amb el FIB i dos referents en la matèria com són el Centre Europeu d'Empreses Innovadores (CEEI Castelló) i el Projecte Llançadora, l'acceleradora d'empreses creada per Juan Roig. Amb aquest objectiu han subscrit un conveni de col·laboració Javier Moliner, president de la Diputació; Susana Marqués, alcaldessa de Benicàssim; Javier Jiménez, director general de Llançadora; Diego Blasco, president de CEEI Castelló i David Díaz, de la direcció de Maraworld.

I ho han fet en Villa Elisa, a Benicàssim, restaurada recentment gràcies a una inversió de prop de 2,5 milions d'euros, després de l'acord entre el president Javier Moliner i l'alcaldessa Susana Marqués. Aquesta primera convocatòria de FIB Pro Startups serà ja una realitat amb motiu del 25 aniversari del Festival Internacional de Benicàssim, del 18 al 21 de juliol, que és el festival degà de la programació de macrofestivals a la província, davall la ‘Castelló Terra de Festivals’, impulsada per la Diputació de Castelló.

La vocació de FIB Pro Startups és seleccionar, premiar i enfortir les iniciatives empresarials vinculades amb el sector de la música, i adoptarà la forma d'una sèrie d'accions que reuniran artistes, empresariat innovador, tecnòlegs i inversors. L'esdeveniment està adreçat a startups de MusicTech, creative industries & innovative technologies i startups que aporten tecnologies transversals i noves solucions als festivals de música, se celebrarà entre Villa Elisa i el recinte del festival, per a fomentar la creació i el desenvolupament de projectes de MusicTech i crear un ecosistema genuí a la província de Castelló.

El president del Govern provincial, Javier Moliner, ha destacat que “estem en la terra dels festivals, en la millor seu per a crear un viver d'empreses tecnològiques i del sector musical que sumen talent, creativitat i oportunitats a aquesta terra”.

És per això que Moliner ha insistit en el fet que “avui aconseguim ajuntar dues de les nostres senyes d’identitat, la qualitat del nostre calendari de festivals amb la capacitat emprenedora i d'innovació de la nostra gent. Ser capaços d'unir creativitat i talent amb la capacitat que tenen els grans festivals de provocar-la i acompanyar-les és culminar un somni d'una província que creu en el talent, en la creativitat, en la música i els grans fesitvales i unir totes les seues sinergies que li sumen valor”.

Amb aqueixes paraules s'ha referit el president Moliner al naixement del FIB Pro Startup, una iniciativa que pretén seleccionar, premiar i enfortir les iniciatives empresarials vinculades amb el sector musical, alhora que es reforça l'aposta per la vinculació de la província i de Benicàssim amb la promoció i el foment de la indústria i l'emprenedoria tecnològica.

L'alcaldessa de Benicàssim, Susana Marqués, ha assegurat que “posem a disposició Villa Elisa com a seu de la innovació i l'emprenedoria, amb una aposta clara d'unir dues fites tan importants per al nostre municipi com són la recuperació del nostre patrimoni i la celebració de festivals”.

Dos punts neuràlgics: Villa Elisa i recinte del FIB

La incorporació de Villa Elisa a l'activitat de la província dota aquesta innovadora iniciativa d'un punt neuràlgic de primer nivell en què desenrotllar-se, a més del recinte de festivals del propi FIB.

“Serà un gran esdeveniment que es desenvoluparà durant la celebració del FIB, tant en les instal·lacions del festival com en Villa Elisa i en el què convergiran starups de la indústria musical, artistes, inversors, persones emprenedores, directius musicals i empreses tecnològiques”, ha explicat Susana Marqués.

El programa es compon de quatre activitats que s’esdevindran durant la celebració del FIB 2019, dirigides a Startups de la indústria musical, indústries creatives i tecnologies innovadores d'aplicació al sector. La seua celebració es distribuirà entre Villa Elisa i recinte del FIB.

Així, en Villa Elisa tindran lloc tant una Startup Pitch Competition -davant d'un jurat d'inversors i inversores- com una taula redona de direccions de grans empreses de la indústria, persones emprenedores i inversors i inversores, i finalment un Impact WorkShop, taller formatiu sobre l'impacte de les noves tecnologies en el MusicTech. Finalment, en la zona VIP del recinte del FIB es desenvoluparà FIB Startup Decelerator, una sessió de networking entre startups, inversors, empresariats, artistes i direccions musicals.