La Diputació Provincial de Castelló posa en marxa el servei de cita prèvia per a diversos tràmits.
Logo de la Diputació de Castelló

Actualitat

Diputació fomenta el cultiu de la trufa per a generar riquesa i oportunitats

Diputació fomenta el cultiu de la trufa per a generar riquesa i oportunitats
11 de Maig de 2019

La Diputació de Castelló ha donat un pas més en el seu foment a la truficultura com a activitat generadora de riquesa i de noves oportunitats a l'interior de la província

11 de maig de 2019. La Diputació de Castelló ha donat un pas més en el seu foment a la truficultura com a activitat generadora de riquesa i de noves oportunitats a l'interior de la província amb l'aprovació en Ple del conveni de col·laboració amb l'Associació Provincial de Recol·lectors i Cultivadors de la Tòfona (TRUFCAS).

Tal com ha explicat el diputat de Desenvolupament Rural, Pablo Roig, “aquesta iniciativa forma part de l'impuls del Govern provincial als recursos que ofereix Castelló per a dinamitzar el territori per tal de multiplicar les oportunitats de desenvolupament de l'interior de la província”. En definitiva, tal com indica, es tracta de “fomentar totes les oportunitats que brinda al nostre interior el cultiu d'aquest preat fong”.  

Cal tindre en compte que la Diputació ha realitzat diverses jornades formatives adreçades a dotar de recursos i fomentar l'activitat de la truficultura a la província de Castelló, i la via de col·laboració amb aquest col·lectiu incideix a generar aqueixos recursos que ajuden a potenciar les oportunitats que el cultiu de la tòfona obri als pobles de l'interior.

Servei d'Assessorament en Truficultura

Dins de la línia de promoció i posada en valor de la tòfona com a element vertebrador del turisme a la zona de l'interior, la Diputació va crear el Servei d'Assessorament en Truficultura, mitjançant el qual ofereix atenció presencial, telefònica o per adreça electrònica a l'agricultor que compta amb una plantació trufera. “Es tracta de reforçar la trufa com una alternativa econòmica sostenible per a les comarques de l'interior de la província”, ha explicat Roig.