La Diputació Provincial de Castelló ha représ el servei d'expedició de certificats digitals. Consulta els horaris d'atenció al públic.
Logo de la Diputació de Castelló

Actualitat

Diputació fa realitat la implantació de 72 empreses a 38 municipis

Diputació fa realitat la implantació de 72 empreses a 38 municipis
13 de Febrer de 2019

La Diputació de Castelló i el CEEI de Castelló han fet realitat ja la implantació d'un total de 72 empreses a 38 municipis de la província a través de les tres edicions del seu reeixit programa 'Move Up, emprén amb èxit'

13 de febrer de 2019. La Diputació de Castelló i el CEEI de Castelló han fet realitat ja la implantació d'un total de 72 empreses a 38 municipis de la província a través de les tres edicions del seu reeixit programa 'Move Up, emprén amb èxit'. El diputat de Promoció Econòmica, Salvador Aguilella, junt amb el director del CEEI, Justo Vellón, han presentat avui la quarta edició d'aquest innovador programa de suport a les persones emprenedores que acompanyarà les 25 millors idees innovadores de la província per a convertir-les en negocis als municipis de Castelló. Tal és la consolidació i l'excel·lent reputació que s'ha guanyat aquest programa entre el sector emprenedor i empresarial provincial que ja abans de l'obertura de la inscripció han estat més de 50 les persones emprenedores que s'hi han interessat.

El diputat Aguilella ha insistit en l'excel·lent impacte que està tenint el Move Up als municipis més xicotets de la província, amb la implantació d'empreses a pobles com ara Vilafamés, Tírig, Atzeneta, Ares del Maestrat, Aín, Altura o Culla. “Són llocs on persones, veïnes d'aquests municipis han passat pel programa i han creat la seua empresa. És molt important ajudar el talent de la província, la gent que té iniciativa i s'esforça a aconseguir el seu somni de fer realitat la seua empresa. I també ser capaços de fer arribar les oportunitats a llocs on és més complicat que en altres, i això ajuda en molt tota la província a mantindre la cultura, el patrimoni i la qualitat de vida que tenim a Castelló.

Per part del Centre Europeu d'Empreses Innovadores, el seu director, Justo Vellón, ha explicat que “Move Up té com a objectiu crear l'escenari més favorable perquè els projectes empresarials nasquen amb les majors garanties d'èxit. En aqueix camí tenim especial sensibilitat amb factors com ara el territori, però per damunt de tot valorem que siga un projecte viable. Començaran 25 persones emprenedores, arribaran 10 a la fase final i els premis seran per a les tres millors”.

Cal assenyalar que Move Up consta de tres fases i una fase prèvia de selecció de projectes que les persones participants hauran d'anar superant d'acord amb el contingut i els criteris de valoració establits en les bases reguladores, que es podran consultar en breu en la web de la Diputació.

Així, les dues primeres fases (‘Desperta la teua idea’ i ‘Connecta la teua idea’) es corresponen amb dues fases formatives amb tutorials personalitzades al final de les quals les persones participants hauran de defendre el seu model de negoci amb una presentació. La tercera de les fases del programa ‘Emprén la teua idea’, les persones participants coneixeran l'àmbit de la gestió empresarial a través de la creació d'empreses simulades.

La Diputació, dinamitzadora del talent a la província

Un dels objectius principals del Govern provincial de Castelló és el de ser artífex del progrés a la província. És per això que part important del treball de Promoció Econòmica que està duent a terme la Diputació se centra a posar en marxa iniciatives junt amb institucions dedicades a l'emprenedoria i a la innovació com ara la Cambra de Comerç (PICE), l'Espaitec (Castelló Global Program) i el CEEI (Move Up) sobretot pel que fa a captació del talent de la gent perquè revertesca en el màxim d'oportunitats econòmiques al territori.

Iniciatives com aquesta formen part del treball que realitza la Diputació a través del Servei de Promoció Econòmica per a impulsar accions innovadores a la província per a generar més oportunitats laborals a través de l'emprenedoria. Així, amb els seus tres programes capçalera com són el Move Up!, el Castelló Global Program i l'Òrbita comprén els distints reptes amb què una persona emprenedora es troba a l'hora de materialitzar la seua idea empresarial.