Logo de la Diputació de Castelló

Actualitat

Diputació exigirà al Govern que s'opose a qualsevol negociació

Diputació exigirà al Govern que s'opose a qualsevol negociació

9 de febrer de 2019. La Diputació de Castelló exigirà al Govern d'Espanya que s'opose a qualsevol negociació que pose en dubte la sobirania nacional o la unitat d'Espanya. I és que el Grup Popular ha registrat una moció que elevarà al debat del Ple del pròxim 19 de febrer, per la qual exigeix el cessament de les negociacions entre els governs d'Espanya i la Generalitat de Catalunya l'objectiu de les quals és la divisió de la sobirania nacional.

El text arreplega en un dels seus set punts el rebuig de la figura del 'mediador' proposada pel president català, Quim Torra, i acceptada pel president espanyol, Pedro Sánchez, així com l'exigència al Govern que no accepte la constitució d'una taula bilateral per a una negociació entre Estat i una comunitat autònoma en un pla d'igualtat.

El vicepresident provincial i portaveu, Vicent Sales, ha explicat que “encara que Sánchez continua donant passos cap avant i cap arrere en funció del seu propi interés, creiem necessari un pronunciament institucional, un rebuig de la Diputació a totes aquestes accions que estem presenciant. Mostrem el nostre suport a tota la gent de Catalunya que pateix l'assetjament i la coacció dels grups radicals separatistes i exigim al Govern d'Espanya que protegesca els drets i les llibertats de tota la ciutadania. Per això reclamem el cessament de les negociacions entre el Govern d'Espanya i la Generalitat de Catalunya, sempre que el seu objectiu siga la liquidació de la sobirania nacional”.

Així, el text arreplega a més la constatació de la necessitat d'una convocatòria immediata d'eleccions generals “que tornen la veu a tots els espanyols davant de la greu deslleialtat del Govern i els seus socis separatistes cap a l'interés general de la nació”.

En aqueix sentit, Sales ha assegurat, a més, que “no podem consentir que el nostre Govern d'Espanya assumesca l'estratègia secessionista com pròpia i legitime l'atac a l'Estat de dret com a forma de funcionament i actuació al nostre país, així que exigim al Govern que s'opose a qualsevol diàleg que pose en dubte la sobirania nacional o la unitat d'Espanya”.