La Diputació Provincial de Castelló posa en marxa el servei de cita prèvia per a diversos tràmits.
Logo de la Diputació de Castelló

Actualitat

Diputació ‘estrena’ aquesta Setmana Santa les Rutes Literàries de Lletres de la Mediterrània

Diputació ‘estrena’ aquesta Setmana Santa les Rutes Literàries de Lletres de la Mediterrània
19 d'Abril de 2019

La Diputació de Castelló potencia durant aquesta Setmana Santa la difusió de les Rutes Literàries de Lletres de la Mediterrània que ha creat per a promocionar la província de Castelló a tota Espanya

19 d'abril de 2019. La Diputació de Castelló potencia durant aquesta Setmana Santa la difusió de les Rutes Literàries de Lletres de la Mediterrània que ha creat per a promocionar la província de Castelló a tota Espanya. Així, després de la seua presentació el passat mes de gener en la Fira Internacional de Turisme (FITUR), el Govern provincial ha distribuït exemplars de les rutes entre llibreries de tot el país junt amb els llibres guardonats amb Lletres de la Mediterrània per a fomentar la visita a la província dels lectors i seguidors dels escriptors guardonats en aquesta convocatòria impulsada per la Diputació.

El vicepresident primer i diputat provincial de Cultura, Vicent Sales, ha explicat que “les rutes literàries mostren al lector o lectora que ha adquirit algun dels llibres guardonats, itineraris que recorren algun dels escenaris en què s'inspiren aquestes obres. És un recurs important a l'hora d'incorporar una nova experiència turística al catàleg que ja ofereix la nostra província, milloren l'experiència de les visites i són un recurs creatiu que torna a posar en valor el potencial de la cultura a l'hora de poder generar noves oportunitats als nostres pobles”.

I és que en la trajectòria del guardó Lletres de la Mediterrània creat per la Diputació com a gran suport de promoció turística i cultural estan alguns dels escriptors més destacats del panorama nacional. Sense anar més lluny els guardonats d'enguany seran Marta Robles, Anna Casanovas Marín Ledún i Fernando Martínez Laínez.

I és que aquesta quarta edició del guardó Lletres de la Mediterrània és molt més ja que la seua consolidació, ja que suma ja 12 novel·les publicades de grans autors de rellevància nacional i internacional com Espido Freide, Megan Maxwell, Juan Bolea, Rosa Ribas, Julio César Cano o León Arsenal, entre altres.

“Dotze llibres, dels més diversos gèneres i promoguts per les principals editorials espanyoles, que a hores d'ara ya superen els 100.000 exemplars venuts per tot el país. Més de 100.000 lectors i potencials turistes que segur que no es resisteixen a visitar aquesta terra plena de bones històries, despertant el seu desig de tocar, veure, escoltar i sentir en viu les emocions i trames descrites en el llibre”, ha indicat el vicepresident Sales.

Cal recordar que les rutes literàries són un 'quadern de viatge', que a més de proporcionar tota la informació, recomanarà a les visites degustar la gastronomia local, viure les tradicions o descobrir llegendes amagades.

L'Administració que més inverteix en el turisme de Castelló

Amb un pressupost rècord de 5.511.149,74 euros, el Govern provincial donarà una altra espenta decisiva al turisme provincial aquest any, plasmant en aquestos comptes de rècord la seua prioritat pel desenvolupament turístic com a generador de noves oportunitats als pobles, en haver augmentat la seua inversió un 106% en els últims set anys i consolidant-se com l'Administració que més inverteix en el turisme de la província de Castelló.