Logo de la Diputació de Castelló

Actualitat

Dia de la Província 2019
Dia de la Província 2019
Pla Castelló 135
Pla Castelló 135
Nuestro canal de Youtube
Conoce de cerca toda la actualidad de la diputación de forma ágil y amena.
Dia de la Província 2019
Dia de la Província 2019
Pla Castelló 135
Pla Castelló 135
Nuestro canal de Youtube
Conoce de cerca toda la actualidad de la diputación de forma ágil y amena.

Diputació estalvia més de 10 milions de litres d'aigua diaris als pobles

17 de febrer de 2019. Els municipis de la província de Castelló han estalviat 10.512.000 litres d'aigua diaris durant 2018, gràcies al treball de localització i control de fugues realitzades per la Diputació en les xarxes d'abastiment i distribució d'aigua potable. Així, el personal tècnic de la institució provincial va realitzar en 2018 un total de 177 inspeccions a municipis i es van trobar 175 fugues.

El diputat del Cicle Integral de l'Aigua, Juan Bautista Juan, ha assegurat que “aquests treballs es corresponen amb l'especial sensibilitat del president Moliner per garantir l'abastiment d'aigua potable als veïnats de tots els municipis. Ajudem els ajuntaments a millorar el rendiment de les xarxes de distribució i contribuir a una gestió eficient de l'aigua”.

La localització de les fugues i el cabal estimat de pèrdues es detalla en el quadro següent:

Punt de fuga

Número de fugues

Quadro de pèrdues (m3/hora)

Connexions domiciliàries

76

76,0

Claus de pas

10

5,0

Interior de vivenda

20

12,0

Canonada general

69

345,0

TOTAL

175

438,0

El treball d'aquest servei s'utilitza a més per a revisar i controlar els comptadors volumètrics que s'han instal·lat als municipis, obtenint dades fiables de consum i l'existència d'anomalies en els abastiments. També per a la replegada de dades i anàlisi dels aparells elèctrics de control de consum d'aigua potable localitzats en els depòsits municipals d'aigua.

Compromís amb l'eficiència hídrica dels municipis

La Diputació de Castelló té entre les seues funcions la de col·laborar amb els municipis de la província, especialment els de menor capacitat econòmica i tècnica, per a assegurar la prestació dels serveis bàsics a la ciutadania. Entre aquests serveis destaca el de subministrament d'aigua potable a la població, perquè en aquests moments la societat exigeix una garantia de quantitat i qualitat en l'abastiment d'aigua.

A fi d'assegurar el subministrament, la Diputació de Castelló va crear el servei de localització de fugues, inspecció i control de consums d'aigua als municipis de la província de Castelló amb gestió pròpia del servei d'aigua potable.

Aquest servei està compost per dues persones, que es desplacen als diferents municipis de la província quan des dels respectius ajuntaments se'ls comunica que s'han detectat fugues en les xarxes municipals d'aigua.

En arribar a la zona on a priori es pensa que hi ha una fuga, procedeixen a determinar amb exactitud el punt de la conducció on s'hi localitza mitjançant la utilització de tècniques com ara la correlació matemàtica o el geòfon.

Una vegada comprovada l'existència de la fuga i precisada la seua ubicació, el personal municipal procedeix al picat de la vorera o calçada i a la reparació de la conducció, aconseguint-se una ràpida restauració de la situació de normalitat i amb això una important disminució en la quantitat d'aigua perduda.