Logo de la Diputació de Castelló

Actualitat

Dia de la Província 2019
Dia de la Província 2019
Pla Castelló 135
Pla Castelló 135
Nuestro canal de Youtube
Conoce de cerca toda la actualidad de la diputación de forma ágil y amena.
Dia de la Província 2019
Dia de la Província 2019
Pla Castelló 135
Pla Castelló 135
Nuestro canal de Youtube
Conoce de cerca toda la actualidad de la diputación de forma ágil y amena.

Diputació es farà càrrec del Santuari de Sant Joan de Penyagolosa

Diputació es farà càrrec del Santuari de Sant Joan de Penyagolosa

18 de febrer de 2019. La Diputació de Castelló es farà càrrec del Santuari de Sant Joan de Penyagolosa. El Govern provincial restaurarà i dinamitzarà el conjunt arquitectònic del Santuari de Sant Joan de Penyagolosa com a emblema patrimonial de la província. El president del Govern provincial, Javier Moliner, ha anunciat avui l'inici de tots els tràmits per a dur a terme aquest ambiciós projecte a favor de la recuperació i dignificació d'aquesta joia patrimonial religiosa de l'interior de la província de Castelló. I és que el Bisbat Segorbe-Castellón, titular dels immobles, ja ha autoritzat la Diputació de Castelló per a iniciar tots els tràmits pertinents per a licitar les obres en la major brevetat possible per a tirar endavant un projecte d'aquesta envergadura.

“Obrim el camí perquè el Santuari de Sant Joan de Penyagolosa recupere l'esplendor, la força, la intensitat i la capacitat d'atracció de visitants i que aqueix projecte de Camins de Penyagolosa tinga el revulsiu necessari per a no defraudar. Perquè quan alguna persona des de qualsevol part del món atreta per la candidatura a Patrimoni Mundial en què continuem treballant vinga a visitar-nos tinga un lloc central d'aqueix pelegrinatge en unes condicions òptimes per a poder rebre i acollir les visites”.

En aqueix sentit, Moliner ha assegurat que a més “aquesta actuació tornarà a fer de Sant Joan de Penyagolosa un lloc natural en què hostatjar-se i on poder disfrutar del seu entorn. Perquè des de Sant Joan de Penyagolosa es mouen emocions de tota la província de Castelló, som molt conscients que aquesta actuació traspassa l'àmbit municipal, té a veure amb el vincle que tenim tota la gent de Castelló amb el nostre territori. L'actuació comportarà la rehabilitació i dinamització de cada un dels espais d'aquest conjunt arquitectònic i, per descomptat, respectarà les activitats que allí es realitzen fins ara prestant aqueix servei”.

La restauració per part de la Diputació es correspon amb el compromís del Govern provincial per recuperar i posar en valor el patrimoni provincial com a font d'oportunitats i desenvolupament del patrimoni. En aquest cas concretament, l'actuació es contextualitza en el seu ambiciós projecte per preservar, revalorar i donar a conéixer al món el patrimoni material i immaterial de 'Camins del Penyagolosa'. “Aquesta restauració de l'espai arquitectònic de Sant Joan de Penyagolosa se situa en l'eix central de la candidatura a Patrimoni Mundial de Camins per a continuar posant en valor els pelegrinatges que des de fa més de 600 anys tenen lloc des dels nostres pobles a Sant Joan”, ha incidit Moliner.

Abanderant la restauració del patrimoni sacre com a actiu per als pobles

La Diputació de Castelló s'ha consolidat com la institució banderera de l'atenció, recuperació i protecció del patrimoni i art sacre castellonenc com un actiu que contribuesca a millorar i generar noves oportunitats als pobles de la província amb una inversió superior als 10 milions d'euros des de 2011.

Així, el Govern provincial suma centenars d'obres i edificis restaurats en col·laboració tant amb els bisbats, el de la Diòcesi Segorbe-Castelló i el de la Diòcesi de Tortosa, amb els que manté convenis de col·laboració, com amb els propis ajuntaments als què presta aqueix servei de restauració i amb els què comparteix projectes de posada en valor del patrimoni.