Logo de la Diputación de Castellón

Actualidad

Diputació convoca el cicle 'Diàlegs per Europa'

Diputació convoca el cicle 'Diàlegs per Europa'
12 de Febrero de 2019

La Diputació de Castelló començarà la setmana que ve el cicle de conferències 'Diàlegs per Europa' amb el què acostarà les oportunitats que obri la Unió Europea a la província

11 de febrer de 2019. La Diputació de Castelló començarà la setmana que ve el cicle de conferències 'Diàlegs per Europa' amb el què acostarà les oportunitats que obri la Unió Europea a la província. I és que a través de la seua oficina Europe Direct, el Govern provincial organitza aquestes quatre conferències obertes al públic de la mà de personalitats destacades de distints àmbits que, en un format distés i col·loquial, desgranaran les claus d'actuació de la Unió Europea i el seu acostament a la província de Castelló.

El vicepresident de la Diputació i diputat de Relacions Internacionals, Vicent Sales, serà el conductor d'aquests espais que es desenvoluparan al Palau Provincial. “Es tracta d'acostar a la gent de Castelló les distintes claus d'Europa perquè des de la UE se'ns ofereixen multitud de recursos que podem aprofitar als nostres pobles, a les nostres empreses, als nostres centres educatius, per a continuar sumant noves oportunitats al nostre territori”.

És per això que Sales ha assegurat que “de forma distesa, coneixerem de la mà de primeres personalitats en distints àmbits, com Europa pot millorar els nostres municipis i les nostres vides professionals, i tractarem de traure-li el màxim partit perquè això revertesca en millors oportunitats per a la gent de Castelló”.

Està previst que les conferències comencen la setmana que ve. Les distintes sessions se centraran en '+ o – Europa', 'El Brexit i les seues conseqüències', 'Mobilitat europea' i 'Europa, present i futur'.

Cal assenyalar que aquest projecte s'emmarca dins de la iniciativa “Aquesta vegada vot” del Parlament Europeu en la què participa l'oficina Europe Direct de la Diputació.

Acostar les oportunitats d'Europa a Castelló

Des de la seua posada en marxa al gener de 2018, el centre Europe Direct de la Diputació de Castelló ha realitzat més d'una dotzena d'iniciatives encaminades a acostar les oportunitats que brinda la Unió Europea a la província de Castelló.

Xarrades i tallers en institucions, la posada en marxa d'un buscador online de línies d'ajudes, i l'exposició i activitats per l'Any Europeu del Patrimoni Cultural són alguns exemples de la incessant activitat d'aquest centre que forma part d'una xarxa internacional de 500 oficines d'informació de la Unió Europea.