La Diputació Provincial de Castelló posa en marxa el servei de cita prèvia per a diversos tràmits.
Logo de la Diputació de Castelló

Actualitat

Dia de la Província 2019
Dia de la Província 2019
Pla Castelló 135
Pla Castelló 135
Nuestro canal de Youtube
Conoce de cerca toda la actualidad de la diputación de forma ágil y amena.
Dia de la Província 2019
Dia de la Província 2019
Pla Castelló 135
Pla Castelló 135
Nuestro canal de Youtube
Conoce de cerca toda la actualidad de la diputación de forma ágil y amena.

Diputació constata l'èxit del seu Servei de Prospectors d'Ocupació

Diputació constata l'èxit del seu Servei de Prospectors d'Ocupació
3 de Juny de 2019

La Diputació de Castelló ha constatat l'èxit del seu Servei de Prospectors d'Ocupació que ja compta amb més de 4.500 empreses i 20.959 persones inscrites

3 de juny de 2019. La Diputació de Castelló ha constatat l'èxit del seu Servei de Prospectors d'Ocupació que ja compta amb més de 4.500 empreses i 20.959 persones inscrites. Aquest innovador servei del Govern provincial per l'ocupació és ja una realitat consolidada que serveix d'enllaç útil per a retindre el talent provincial en les empreses castellonenques. Un servei a través de què la Diputació ‘explora’, a més, les necessitats laborals de les empreses de Castelló i adequa part de la formació que imparteix a persones desempleades per tal de fomentar la creació d'ocupació.

El diputat provincial de Promoció Econòmica, Salvador Aguilella, ha explicat que “les xifres ens diuen que hem aconseguit crear un recurs que ja genera riquesa i és útil per a les empreses i per a tota la gent de Castelló que busca la seua oportunitat laboral. Són ja més de 20.000 persones inscrites en aquesta plataforma de la Diputació per a ajudar-les a trobar un lloc de treball adequat al seu nivell de formació”.

En aqueix sentit, Aguilella ha explicat que “el bon comportament del Servei de Prospecció d'Ocupació ens permet fer realitat el propòsit amb què l’hem creat, que és gestionar les sol·licituds de centenars de persones desempleades de la província per a ajudar-les a trobar aqueixa oportunitat laboral en la seua terra”.

Participen més de 4.500 empreses de la província

A través d'aquest servei de la Diputació en què participen més de 3.300 empreses de la província i 1.200 autònoms, el Govern provincial ha creat una xarxa pública per al foment de l'ocupació a la província pel què realitza entorn de 100 mensuals per a donar a conéixer els perfils de les persones inscrites en aquest servei d'ocupació provincial públic i gratuït, gestionat des dels cinc Centres d'Ocupació ubicats als llarg de tota la província a la Vall d'Alba, Segorbe, Llucena, Albocàsser i Morella.

Segons assegura el diputat Aguilella, “aquesta iniciativa laboral converteix la Diputació en un intermediari que s'encarrega de mediar en el mercat laboral ajudant persones desempleades de tota la província de Castelló a trobar un treball i a les empreses a trobar el personal qualificat per a esmenar les seues necessitats immediates mitjançant la gestió de les ofertes d'ocupació rebudes. Només en els tres últims mesos hem gestionat 300 ofertes de treball, d'ells ja s'han cobert prop de 200, la qual cosa ens porta a haver cobert més de quatre mil ocupacions en els últims quatre anys amb aquest innovador servei”.

Una labor especialment important a l'interior de la província, on tal com assenyala Aguilella, “aquest servei està permetent contactar amb empreses per a mitjançar en la transmissió dels seus negocis i no perdre llocs de treball ni serveis al municipi”.

Unir el talent castellonenc a les necessitats de les empreses

Si hi ha quelcom que aconsegueix el Servei de Prospecció d'Ocupació de la Diputació és posar en contacte el talent castellonenc amb les necessitats laborals de les empreses de la província.

Cal tindre en compte que aquest servei d'ocupació provincial públic i gratuït està per un equip de dos prospectors d'ocupació i una coordinadora del servei que realitza visites presencials a empreses de tota la província per a presentar els serveis que Diputació ofereix de manera gratuïta a les empreses i autònoms en matèria de formació i ocupació. Entre ells, els serveis d'intermediació laboral de l'agència de col·locació, la formació empresarial, els serveis de transmissió d'empreses a municipis de l'interior o la participació en esdeveniments com ara Workforum .

En aquestes visites s'aprofundeix també en els perfils professionals que requereixen contractar les empreses, i amb la informació obtinguda i sempre en col·laboració amb els responsables de les empreses, es dissenyen programes formatius específics per a cobrir les necessitats de contractació de personal qualificat quan es detecta la falta de professionals en la matèria requerida.

Els prospectors d'ocupació realitzen aproximadament unes 100 visites mensuals, arribant tant a grans empreses com a xicotets negocis indistintament, a grans municipis industrials com ara xicotets municipis de l'interior, ja que la Diputació ofereix serveis adequats a tots ells.

Alguns dels municipis que s'han visitat en aquests últims mesos són Albocàsser, Alcalà de Xivert, l’Alcora, Alfondeguilla, Almassora, les Alqueries, Altura, Benicarló, Benicàssim, Betxí, Borriana, Cabanes, Càlig, Castelló, Catí, Caudiel, Xilxes, Cortes de Arenoso, Jérica, les Coves de Vinromà, Montanejos, Nules, Onda, Peníscola, Seborbe, Soneja, les Useres, Vilafamés i Vila-real.